2013-01-10 11:45:03
Φωτογραφία για Ο Τσάβες θα ορκιστεί μετά την 10η Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο
Ο Ούγο Τσάβες, ο οποίος νοσηλεύεται εδώ κι ένα μήνα στην Κούβα, μπορεί να ορκιστεί μετά την 10η Ιανουαρίου, την ημερομηνία που προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας, και η... κυβέρνησή του θα εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντά της έως ότου ο πρόεδρος της Βενεζουέλας να είναι σε θέση να ορκιστεί, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου Λουίσα Εστρέγια Μοράλες Το αρμόδιο για το Σύνταγμα τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου θέσπισε ότι η ορκωμοσία του Τσάβες, ο οποίος επανεξελέγη στην προεδρία τον Οκτώβριο, "μπορεί να γίνει σε μια μεταγενέστερη ημερομηνία από τις 10 Ιανουαρίου ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου", σημείωσε η Μοράλες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η ίδια πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Τσάβες και ο αντιπρόεδρος θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους πέραν αυτής της ημερομηνίας βάσει "της αρχής της συνέχειας του κυβερνητικού έργου".

Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε εξάλλου ότι αποκλείει προς το παρόν την αποστολή, όπως ζητούσε η αντιπολίτευση, μιας ιατρικής επιτροπής στην Κούβα για να κάνει μια αποτίμηση της κατάστασης της υγείας του Τσάβες.

"Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν εξέτασε ουδέποτε την πιθανότητα η κατάσταση να απαιτεί την αποστολή μιας ιατρικής επιτροπής προς το παρόν", πρόσθεσε η Μοράλες.

dimotikosafari.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ