2013-01-09 23:04:46
Φωτογραφία για Ανατροπές με το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ.. Παπακωνσταντίνου:Δικαιώνομαι ..
Συνεχείς και δραματικές είναι οι ανατροπές στην υπόθεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ και μάλιστα λίγες ημέρες πριν πραγματοποιηθεί η συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Σήμερα, κατεγράφησαν δύο συγκεκριμένες εξελίξεις που είναι σαφέστατα ευνοϊκές για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αποτελεί τον βασικό κατηγορούμενο για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ καθώς όπως αποδείχθηκε από αυτήν έλειπαν τα ονόματα των στενών του συγγενών, εξαδέλφων του. Οπως έγινε γνωστό το απόγευμα από την πλευρά των οικονομικών εισαγγελέων το USB που έχουν στα χέρια τους δεν είναι αυτό που παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη λίγο πριν την αποχώρησή του από το υπουργείο.

 Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το USB που έχει στα χέρια του ο οικονομικό εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης έχει ημερομηνία εγγραφής την 8η Ιουλίου, ενώ είναι γνωστό ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών τουλάχιστον ένα μήνα πριν. Επίσης, σύμφωνα με τα όσα έχει καταθέσει ήδη ο κ. Διώτης παρέδωσε το USB στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στα τέλη Ιουλίου,αρχές Αυγούστου.


Αρα, στο κάδρο της υπόθεσης πρωταγωνιστικό ρόλο καταλαμβάνει πλέον ο κ. Διώτης ο οποίος θα κληθεί να εξηγήσει πως και γιατί έγινε η κόπια του USB που του είχε παραδώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου και πού βρίσκεται το αρχικό USB.

 Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση της Ιπποκράτους. Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου έλεγαν: Αγαπάει ο θεός τον κλέφτη,αγαπάει και τον νοικοκύρη».

  Διώτης: Δεν έχω αντίγραφο 

Να σημειωθεί ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ καταθέτοντας προ εβδομάδων σε αρμόδια επιτροπή της Βουλής είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι έχει κρατήσει κάποιο αντίγραφο. Εαν δεχθούμε ως αληθή τον ισχυρισμό του τότε θα πρέπει να κατονομάσει τα πρόσωπα εντός του ΣΔΟΕ στα οποία είχε πιθανώς παραδώσει τη λίστα για έλεγχο, όταν την παρέλαβε από τον κ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να τον ενημερώσουν για το τι ακριβώς περιείχε προκειμένου να έχει σαφή εικόνα.

  Τα ξαδέλφια δικαιολόγησαν τα λεφτά

 Η δεύτερη εξέλιξη που επίσης λειτουργεί μερικά τουλάχιστον υπέρ του κ. Παπακωνσταντίνου έρχεται από τις καταθέσεις των εξαδέλφων του στους οικονομικούς εισαγγελείς. Και δεν είναι τόσο οι ισχυρισμοί τους ότι δεν είχαν καμία επαφή με τον πρώην υπουργό για το συγκεκριμένο θέμα, όσο το ότι το ζεύγος Ελένης Παπακωνσταντίνου και Συμεών Σικιαρίδη προσκόμισαν φορολογικές δηλώσεις όπου φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν δηλώσει τουλάχιστον 10,2 εκατομμύρια ευρώ και έχουν φορολογηθεί για αυτά, άρα το 1,222 εκατ. που είχαν στην HSBC στην Ελβετία μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά τους. Ο δε, Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της άλλης του εξαδέλφης Μαρίνας Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι ο δικός του λογαριασμός στην τράπεζα κατέστη ανενεργός όταν το 2005 έκανε χρήση του ευεργετικού νόμου Αλογοσκούφη για αμνηστία των κεφαλαίων από το εξωτερικό και έφερε τα χρήματα στην Ελλάδα. Ετσι, όπως εκτιμούν δικαστικοί παράγοντες αφαιρείται από τα νομικά επιχειρήματα των κατηγόρων ο δόλος και άρα στη χειρότερη περίπτωση το αδίκημα από κακούργημα γίνεται πλημμέλημα.

  Παπακωνσταντίνου:Δικαιώνομαι

 Ο κ. Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας στο iefimerida.gr τις εξελίξεις αυτές είπε ότι παρακολουθεί με ψυχραιμία τα γεγονότα. Και έκανε λόγο για θετικές εξελίξεις που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του.

  Βαξεβάνης: Εστειλα το USB για έλεγχο

 Μετά από αυτές τις εξελίξεις με ενδιαφέρον αναμένεται το πρωί της Πέμπτης η κυκλοφορία του περιοδικού HOT DOC του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος ισχυρίζεται ότι όλοι λένε ψέμματα και αυτό μπορεί να το αποδείξει καθώς έχει στείλει το USB σε ειδικά εργαστήρια ελέγχου και γνωρίζει ποιος και πότε το αλλοίωσε. Οπως δε σημείωνε το iefimerida.gr πριν καν γίνει γνωστή η είδηση για την κόπια της κόπιας που έχε στα χέρια του ο κ. Πεπόνης, αν οι ισχυρισμοί του Κώστα Βαξεβάνη είναι ακριβείς τότε θα πρέπει να εξηγηθεί τι είδους USB έχει στα χέρια του ο κ. Πεπόνης. 

Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Βαξεβάνης μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την κόπια της κόπιας εγραψε στο twitter του: Η αντιγραφή της λίστας από Cd σε stick με αλλοίωση δεν έγινε τότε που διαρρέει ο Πεπόνης Υπάρχει μοναδική ένδειξη αυτής της αντιγραφής.

  Και λίγο αργότερα: Εχουν πει ψέμματα για τη λίστα. Κρύβουν την πραγματική ημερομηνία παραλαβής για κάποιο λόγο. Και ο Πεπόνης αρνείται πραγματογνωμοσύνη.

  Η πρόταση για Παπανδρέου και Παπαδήμο

 Να σημειωθεί ότι σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή και η τελευταία πρόταση για την προανακριτική, από βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής που ζητούν εκτός από την παραπομπή των κυρίων Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου και των πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου.

iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ