2013-01-09 17:43:18
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΛΑΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
Σε προμηθευτές

Τη νομοθετική ρύθμιση για έκπτωση επί των παλαιών οφειλών του ΕΟΠΥΥ ύψους 1,85 δισ. ευρώ προς κλινικές και διαγνωστικά κέντρα προανήγγειλε ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ενώ πρόσθεσε ότι οι φαρμακοποιοί θα εξοφληθούν άμεσα.

Ο λογιστικός έλεγχος θα διεξαχθεί από ελεγκτικές εταιρείες και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2013 ώστε εντός του πρώτου εξαμήνου να εξοφλήσει ο ΕΟΠΥΥ και τις οφειλές από τα τρία ταμεία υγείας που συνενώθηκαν.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΠΥΥ είχε δεσμευτεί ότι θα καταβάλει τις οφειλές που φτάνουν περίπου τα 100 εκατ. ευρώ σε γιατρούς, διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές, τις τελευταίες εργάσιμες ημέρες του χρόνου. Ωστόσο για να μην έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές για το 2012, θα έπρεπε να έχει εξοφλήσει τους παρόχους έως και τον Σεπτέμβριο, κάτι που έχει γίνει μόνο για τους φαρμακοποιούς.


Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται από ανακοίνωση από το Γραφείο του Αναπ. Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, στην οποία γίνεται λόγος για τις οφειλές του Δημοσίου, όπου μεταξύ άλλων επισυνάπτεται πίνακας ο οποίος συνοψίζει την εξέλιξη της διαδικασίας αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων ευθύνης του υπ. Υγείας μέχρι σήμερα.

Το σημείο που προκαλεί έκπληξη είναι ότι στον επισυναπτόμενο πίνακα, το υπουργείο Υγείας φέρεται να έχει καταγράψει μέσω του ΕΟΠΥΥ και μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου μόνο εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων παρελθόντων ετών προς φαρμακοποιούς (οφειλή ΟΠΑΔ), ύψους 164 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, με άλλη απόφαση, που υπογράφει στις 31 Δεκεμβρίου 2012 ο Γ.Γ. του υπ. Υγείας, Πελοπίδας Καλλίρης, εγκρίνεται η έκδοση συμψηφιστικού χρηματικού εντάλματος πληρωμής ποσού 80 εκατ. ευρώ σε βάρος της πίστωσης του Φ 210 – Κ.Α.Ε. 2365 του προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας του οικονομικού έτους 2012.

Η έκδοση του προαναφερόμενου εντάλματος θα γίνει με δικαιούχο τον ΕΟΠΥΥ και θα αποσταλεί στη ΔΟΥ Υπολόγου Συμψηφισμών, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος της τακτοποίησης της προκαταβολής που χορηγήθηκε

στον φορέα έναντι της κρατικής επιχορήγησης έτους 2012.

healthdaily

- Posted using BlogPress from my iPad
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ