2013-01-09 07:43:02
Φωτογραφία για Τι θα συμβεί σε έναν παχύσαρκο αν πάθει εγκεφαλικό;
Ας υποθέσουμε ότι ένας άνθρωπος που τυγχάνει να είναι και παχύσαρκος, παθαίνει εγκεφαλικό. Ποιες φαντάζεστε ότι μπορεί να είναι οι συνέπειες δεδομένου του γεγονότος ότι είναι και υπέρβαρος; Σκεφτείτε καλά πριν απαντήσετε γιατί θα εκπλαγείτε. Σύμφωνα με νέα έρευνα Γερμανών επιστημόνων οι υπέρβαροι έχουν λιγότερες πιθανότητες όχι μόνο να πεθάνουν αλλά και να αποκτήσουν κάποια αναπηρία, μετά από εγκεφαλικό, σε σχέση με εκείνους που το βάρος τους είναι κανονικό.

Το περίφημο “παράδοξο της παχυσαρκίας” ισχύει και για το εγκεφαλικό εκτός από τις άλλες χρόνιες παθήσεις όπως η καρδιοπάθειες και ο διαβήτης. Η ομάδα του καθηγητή Βόλφραμ Ντένερ, από το ιατρικό Πανεπιστήμιο Charite στο Βερολίνο, έκανε τη δημοσίευση στο ευρωπαϊκό καρδιολογικό περιοδικό "European Heart Journal". Οι ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις περίπου 1.500 εγκεφαλικών, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσων ανθρώπων το βάρος είναι κανονικό, οι άνθρωποι αυτοί είναι αυτοί που υφίστανται τη μεγαλύτερη ζημιά από ένα εγκεφαλικό και κινδυνεύουν περισσότερο να αποβεί θανατηφόρο για αυτούς.


Για την ακρίβεια ένας υπέρβαρος που θα πάθει εγκεφαλικό έχει μέχρι και 14% περισσότερες πιθανότητες (σε σχέση με κάποιον με φυσιολογικό βάρος) να επιβιώσει μετά, ενώ ένας παχύσαρκος έχει από 25% μέχρι και 45% περισσότερες πιθανότητες, πάντα σε σύγκριση με τους φυσιολογικούς.

Οι Γερμανοί επιστήμονες όμως κάνουν και μια σημαντική διευκρίνηση. Μπορεί οι παχύσαρκοι να έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης μετά από εγκεφαλικό, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διατρέχουν τεράστιο κίνδυνο, λόγω πάχους, από καρδιαγγειακά επεισόδια, σε σχέση με κάποιον που έχει φυσιολογικό βάρος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ