2013-01-08 19:07:03
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Η 19η Ιανουαρίου ανακηρύχθηκε «Ημέρα Θαυμασμού των Όπλων»
Πόσο αβάσιμες είναι οι ελπίδες εκείνων που πιστεύουν ότι στην Αμερική θα αλλάξουν οι νόμοι που επιτρέπουν την κατοχή και χρήση όπλων, αποδεικνύει μια πρωτοβουλία που έλαβαν οργανώσεις «υποστήριξης των όπλων». Πρωτοβουλία που έχει, μάλιστα... μεγάλη απήχηση. 

Μόλις πέντε εβδομάδες από το τραγικό γεγονός των 26 θυμάτων του σχολείου της Νιούταουν, μια ντουζίνα και πλέον ομάδες συντηρητικών πολιτών ανακήρυξαν την 19η Ιανουαρίου «Ημέρα Θαυμασμού των Όπλων ! Με προκηρύξεις, δηλώσεις και μηνύματα από τα ΜΜΕ καλούν τον αμερικανικό λαό «να υποστηρίξει έμπρακτα καταστήματα που πουλούν όπλα και τα σκοπευτήρια» σε ένδειξη της πίστης τους στο σύνταγμα και της «αποστροφής» τους στην πολιτική του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα η οποία «μηχανεύεται περιορισμούς στην κατοχή όπλων».

Οι οργανωτές πιστεύουν ότι «τουλάχιστον 50 εκατ. Αμερικανοί θα υποστηρίξουν» την πρωτοβουλία τους.

Η Ημέρα Θαυμασμού των Όπλων είναι η προπαραμονή της ορκωμοσίας του πρόεδρου Ομπάμα - τη Δευτέρα 21η Ιανουαρίου - και δεν ορίστηκε τυχαία. Το τονίζει ο επικεφαλής της οργάνωσης Λάρι Γουάρντ ο οποίος δήλωσε ότι η οργάνωση θέλει «να υπογραμμίσει την αξίωση του αμερικανικού λαού να μη διαστρεβλωθούν οι επιταγές του συντάγματος», τις οποίες (υποτίθεται) επιχειρεί ο πρόεδρος.
moneypost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ