2012-12-31 00:50:08
Φωτογραφία για Οικολόγοι Πράσινοι: Ηθικά απαράδεκτη και κοινωνικά επιζήμια η στοχοποίηση των Ρομά
Ο κ. Τατούλης να ανακαλέσει τις ρατσιστικές ρητορείες και να ενισχύσει τους ελέγχους

Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες των αιρετών της Αυτοδιοίκησης δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο σ' αυτή τη χώρα. Πολλές φορές όμως λειτουργούν επικίνδυνα, όπως συνέβη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, κατά την οποία ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης στοχοποίησε στο σύνολο της μια κοινωνική ομάδα, τους Ρομά, κατονομάζοντας την -αυθωρεί και παραχρήμα- ως υπαίτια παράνομων πράξεων που έχουν συμβεί στην περιοχή.

Ο περιφερειάρχης προχώρησε πέρα και πάνω από τις δικές του αρμοδιότητες, δηλώνοντας ότι θα διαλύσει τους καταυλισμούς τους, υιοθετώντας ουσιαστικά ρητορείες και πρακτικές της "Χρυσής Αυγής". Στη δύσκολη φάση που περνάει η κοινωνία μας, γενικολογώντας επέλεξε -με περισσή ευκολία- να διαχωρίσει τις κοινωνικές ομάδες σε αμνούς και ερίφια, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η αλήθεια είναι διαφορετική. Και βέβαια, υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα δημιουργικής ενσωμάτωσης των Ρομά, που έτσι κι αλλιώς αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν παρωχημένες και επιζήμιες για το κοινωνικό σύνολο τακτικές σαν κι αυτές και συμμερίζονται απόλυτα την αντίδραση πολλών περιφερειακών συμβούλων, ανάμεσα τους και ο εκλεγμένος με τον συνδυασμό "Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά" , Λάμπρος Μπούκλης, που τις καταδίκασαν. Χαρακτηριστικά ο Λ.Μπούκλης δήλωσε: "σε επερώτηση μας για την επαναλειτουργία και επέκταση σιδηρόδρομου/προαστιακού ανακαλύφθηκαν συλλήβδην οι δήθεν ένοχοι, οι Ρομά. Οι ευθύνες των θεσμικών φορέων είναι τεράστιες για την αυξανόμενη παραβατικότητα και εγκληματικότητα σε όλο το φάσμα της κοινωνίας. Μην κρύβουν την ανεπάρκεια τους πίσω από στοχεύσεις κοινωνικών ομάδων. Είναι ηθικά απαράδεκτο και κοινωνικά επιζήμιο."

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, υπάρχει λύση και αυτή είναι ο καθημερινός έλεγχος και ενδεχομένως το κλείσιμο των παράνομων εγκαταστάσεων παραλαβής σκραπ – καλωδίων, που λειτουργούν ως κλεπταποδόχοι και ο καθημερινός έλεγχος από την Τροχαία όλων των ελαφρών φορτηγών αυτοκινήτων που διέρχονται από τις παλαιές και νέες Εθνικές Οδούς.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ