2012-12-30 22:12:02
Φωτογραφία για Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ άντεξε και κάνει τη στροφή
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δημοσιεύει άρθρο στη σημερινή “Real News”, μιλώντας για τις προκλήσεις που έρχονται, για την Ελλάδα αλλά και το Κίνημα, το 2013:

“Tο 2013 είναι η χρονιά της στροφής για την πατρίδα μας. Της στροφής από την ύφεση, την ανεργία, τη νομισματική αβεβαιότητα, την έλλειψη ρευστότητας, τη δημοσιονομική και χρηματοοικονομική αγωνία, τη διεθνή απαξίωση, την απογοήτευση, προς την αισιοδοξία, την αναγνώριση των θυσιών και των επιτευγμάτων του ελληνικού λαού, τη νομισματική ασφάλεια, τη δημοσιονομική προσαρμογή μέσα από την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, τη σταθεροποίηση και αναδιάρθρωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, την ενίσχυση της ρευστότητας.

Αυτός είναι ο μόνος εφικτός και ασφαλής δρόμος προς την ανάσχεση της ύφεσης, τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τις επενδύσεις, τη διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας, την επάνοδο στην οικονομική ομαλότητα και την ουσιαστική ισοτιμία της χώρας μας στην Ευρώπη.


Τίποτα βέβαια δεν είναι εύκολο και αυτόματο. Χρειάζεται εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και αυστηρή εφαρμογή του, με ενότητα, συναίνεση και δουλειά. Χρειάζεται εμμονή στις μεταρρυθμίσεις που θα καταστήσουν την Ελλάδα ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος, μια κανονική οικονομία και κοινωνία. Μόνο έτσι η βαθιά κρίση με τις δραματικές επιπτώσεις της θα έχει λειτουργήσει ως ευκαιρία να ανακτήσουμε οριστικά το χαμένο έδαφος πάνω σε στέρεα θεμέλια.

Το 2013 -και ιδίως το πρώτο εξάμηνο- είναι όμως το λυκόφως και το λυκαυγές της κρίσης. Το πιο σκοτεινό σημείο και το πρώτο χάραγμα. Είναι το εξάμηνο των πρόσθετων εισοδηματικών περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, το εξάμηνο των νέων φορολογικών ρυθμίσεων, των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ και του ακριβότερου πετρελαίου θέρμανσης. Ξέρουμε τι υφίσταται κάθε νοικοκυριό.

Είναι όμως και το εξάμηνο της πληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κράτους, της ρύθμισης των δανείων από τις τράπεζες, της ταχύτερης απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ, της επανέναρξης σημαντικών έργων υποδομών, όπως οι οδικοί άξονες.

Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, που σηκώσαμε μόνοι για πολύ μεγάλο διάστημα το βάρος αυτής της πολύ δύσκολης και αντιδημοφιλούς στρατηγικής, είναι σημαντικό να βλέπουμε δυνάμεις που αντιτάχθηκαν σθεναρά στην αρχή τώρα να την υιοθετούν και να την προβάλλουν ως δική τους και μάλιστα με πάθος.

Είναι σημαντικό να βλέπουμε να γίνονται, παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις, τα αναγκαία βήματα για την έξοδο από την κρίση, μέσα σε ένα δύσκολο, συντηρητικό, απαιτητικό και συχνά «παιδαγωγικό» (για τις «αποκλίνουσες» χώρες) ευρωπαϊκό περιβάλλον. Δεν υπάρχει όμως άλλο καλύτερο και ασφαλέστερο πλαίσιο αναφοράς για τη χώρα μας από αυτή τη δύσκολη και νεοφιλελεύθερη, τα τελευταία πολλά χρόνια, Ευρώπη.

Το 2013 είναι άλλωστε και η χρονιά πολλών εκλογικών ανα μετρήσεων, κρίσιμων για τον στρατηγικό προσανατολισμό της Ευρώπης, αρχίζοντας από την Ιταλία και τη Γερμανία. Ελπίζουμε να αυξηθεί η επιρροή των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για να βελτιωθούν οι πανευρωπαϊκοί συσχετισμοί που είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της γηραιάς ηπείρου, αλλά και για το περιβάλλον μέσα στο οποίο η Ελλάδα θα διανύσει την τελευταία φάση του προγράμματος προσαρμογής. Γι’ αυτό έχει τεράστια σημασία να μείνουμε, εδώ στην Ελλάδα, πολιτικά σταθεροί, με καθαρό στρατηγικό προσανατολισμό.

Αυτόν το ρόλο του εγγυητή της πολιτικής σταθερότητας και της στρατηγικής καθαρότητας καλείται να παίξει εκ των πραγμάτων το λαβωμένο, αλλά πάντοτε καθοριστικό ΠΑΣΟΚ, στο όνομα του εθνικού συμφέροντος, στο όνομα των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, στο όνομα των λιγότερο ισχυρών που έχουν ανάγκη από το κράτος και την κυβερνητική πολιτική για να μπορέσουν να οργανώσουν την ευκαιρία που χρειάζονται για τους ίδιους και κυρίως για τα παιδιά τους.

Όπως έχουμε πει, το ΠΑΣΟΚ κατέβηκε, λόγω της κρίσης, μαζί με τη χώρα και θα ανεβεί ξανά, τώρα που αρχίζει να ανεβαίνει και πάλι η χώρα. Οι οπαδοί της καταστροφολογίας, που επένδυσαν και επενδύουν στον θάνατο της χώρας, θα μείνουν με την προσμονή μιας νίκης που δεν ήρθε και δεν θα έρθει, γιατί η χώρα, ευτυχώς, δεν ηττήθηκε οριστικά. Άντεξε και κάνει τη στροφή”.

ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μοναδικά ζώα μωρά
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μοναδικά ζώα μωρά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ