2012-12-27 11:23:14
Φωτογραφία για Πόλεμος για τη λίστα Λαγκάρντ...!!!
Χριστουγεννιάτικος υπόγειος πόλεμος για τη λίστα Λαγκάρντ ξέσπασε ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, με σφήνα τη ΔΗΜΑΡ που ζητεί να τιμωρηθούν όσοι παρανόμησαν. 

Το Μέγαρο Μαξίμου κρατάει σαφείς αποστάσεις από τις εξελίξεις, περιμένοντας απλώς τα αποτελέσματα του εισαγγελικού ελέγχου, γνωρίζοντας ωστόσο ότι ενδεχόμενες διαπιστωμένες τροποποιήσεις στο περιεχόμενο της λίστας θα δρομολογήσουν απρόβλεπτες πολιτικές εξελίξεις.

Την ένταση και την καχυποψία πυροδότησαν δηλώσεις της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Νάντιας Βαλαβάνη, η οποία υποστήριξε χωρίς όμως να τεκμηριώσει την καταγγελία της ότι η νεότερη λίστα περιλαμβάνει 600 περισσότερα ονόματα από την αρχική.

Είπε, δηλαδή, επί της ουσίας ότι η πρώτη λίστα είναι παραποιημένη...

Στο ΠΑΣΟΚ επισήμως κράτησαν χαμηλούς τόνους, χωρίς όμως να κρύβουν την ενόχλησή τους για το γεγονός πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - όπως έλεγαν - π.χ. η Νάντια Βαλαβάνη, σπέρνουν φήμες οι οποίες θολώνουν την κατάσταση και δημιουργούν σύγχυση στην κοινωνία.


Κύκλοι της Ιπποκράτους σχολίαζαν ότι είναι σκόπιμο να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η εισαγγελική έρευνα και η αντιπαραβολή των στοιχείων που υπάρχουν στις δύο λίστες και αυτό για να μη σέρνεται η υπόθεση, η οποία αφήνει σκιές για ενδεχόμενες παραλείψεις ή παράνομες ενέργειες πολιτικών στελεχών.

«Να τελειώνει το θέμα σύντομα» έλεγαν ενδεικτικά παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να κρύβουν την αγωνία τους για τα αποτελέσματα της διασταύρωσης των στοιχείων. Από την Ιπποκράτους κρίθηκε σκόπιμο να μην υπάρξει καμία ανακοίνωση για το θέμα, ούτε καν για τις διαρροές της Κουμουνδούρου που δημιουργούν υπονοούμενα για αλλοιώσεις στοιχείων της λίστας.

Αναγνωρίζουν όμως ότι οι εξελίξεις γύρω από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ θα αποτελέσουν βαρόμετρο για το ΠΑΣΟΚ και την πορεία του το επόμενο διάστημα.

Εξ αυτού του λόγου, άλλωστε, η αξιωματική αντιπολίτευση κρατάει ψηλά στην ατζέντα το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεχιστεί το «σφυροκόπημα» της κυβέρνησης για το θέμα αυτό, εντός και εκτός Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για απόκρυψη της πραγματικής λίστας και μιλάει για «τεράστιες πολιτικές ευθύνες», τις οποίες δεν αποδίδει μόνο στους άμεσα εμπλεκόμενους πρώην υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Βαγγέλη Βενιζέλο, «αλλά και σε αυτούς που έκαναν τα πάντα για να συγκαλυφθεί η υπόθεση».

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος μιλάει ευθέως για προσπάθειες απόκρυψης της λίστας, ενώ υπογραμμίζει ότι η φοροδιαφυγή, η κακοδιαχείριση και η οικειοποίηση δημόσιων πόρων δεν ήταν αποτέλεσμα λάθους, αλλά «επιλογή του δικομματισμού προς όφελος μιας συγκεκριμένης οικονομικής ολιγαρχίας».

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη ζητήσει με επίκαιρη ερώτηση την κατάθεση εγγράφων στη Βουλή. Στην ερώτηση που υπογράφουν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας, ζητούν να μάθουν από την κυβέρνηση «γιατί επί τρεις μήνες καθυστέρησε η ανάκτηση της πρωτότυπης λίστας από τις γαλλικές Αρχές, πότε και από ποιους παρελήφθη και πώς θα αξιοποιηθεί».

Επίσης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών την επίσημη αλληλογραφία μεταξύ ελληνικών και γαλλικών Αρχών για το θέμα αυτό.

Σε υψηλούς τόνους η ΔΗΜΑΡ ζητεί την άμεση δημοσιοποίηση των στοιχείων της λίστας, αφήνοντας αιχμές για τους χειρισμούς που έγιναν από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου που εξεδόθη χθες, θα πρέπει να γίνει έλεγχος όσων παρανόμησαν και απόδοση των ευθυνών που προβλέπει ο νόμος...

 

Πηγή / ΤΑ ΝΕΑ
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ