2012-12-20 11:43:38
Φωτογραφία για Τρικομματική κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή αρνήθηκαν περαιτέρω διερεύνηση της «λίστας Λαγκάρντ»  -  Χρυσή Αυγή: Κάναμε λάθος με την αρνητική ψήφο για την λίστα Λαγκάρντ
Καταψηφίστηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης για τη «λίστα Λαγκάρντ». 

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεπε να συνεχίσει η Επιτροπή την έρευνα για το τι ακριβώς έγινε με το περιβόητο usb αλλά απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ την πρόταση καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Αριστεράς καθώς και η Χρυσή Αυγή. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης στην υπόθεση: «Παρά τις επάλληλες αποκαλύψεις, η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης διεκόπη από την 1/11/2012 και έκτοτε ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αρνείται αδικαιολόγητα τη συνέχιση της έρευνας με διάφορα προσχήματα. Εν τέλει, απροσχημάτιστα δεν εισάγει επανειλημμένα αιτήματα για κλήση και εξέταση προσώπων που θα φωτίσουν περαιτέρω την υπόθεση. Μετά και από αυτήν την αποκάλυψη και ενώ η δικογραφία για την λίστα Λαγκάρντ παραμένει, και αυτή, στα συρτάρια της νομοθετικής υπηρεσίας της Βουλής και δεν δίδονται αντίγραφά της ούτε στους βουλευτές ούτε στα κόμματα, είναι δεδομένο ότι επιτείνονται οι ευθύνες συγκάλυψης και υπόθαλψης».


Σημειώνεται ότι στο έκτακτο τεύχος του Οκτωβρίου του περιοδικού HOT DOC, δημοσιεύτηκε η λίστα με τα 2059 ονόματα καταθετών με λογαριασμούς στην ελβετική τράπεζα HSBC και αποτέλεσμα της οποίας ήταν η σύλληψη και η αθώωση του Κώστα Βαξεβάνη

koutipandoras.gr

Η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξηγεί - δικαιολογεί την αρνητική ψήφο βουλευτή της σε επιτροπή της Βουλής, για την "λίστα Λαγκάρντ"

Στέλιος Μπαμιατζής  news247Δεκέμβριος 19 2012 23:31

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή ζητά αφενός να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα της "λίστας Λαγκάρντ" αφετέρου υποστηρίζει πως η αρνητική ψήφος του βουλευτή της, Γ. Αρβανίτη, ήταν εκ παραδρομής.

Στην ανακοίνωσή της, αναφέρεται:

 

“Η Χρυσή Αυγή επιμένει στην πάγια θέση της για απόλυτη διαλεύκανση κάθε υπόθεσης μαύρου πολιτικού χρήματος. Να δοθούν στη δημοσιότητα ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ της λίστας Λαγκάρντ και να διερευνηθεί από την Δικαιοσύνη το πόθεν έσχες όσων έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό. Σχετικά με κάποιες θλιβερές αναφορές που έγιναν στο διαδίκτυο, η Χρυσή Αυγή τονίζει ότι είναι υπέρ της συνέχισης της έρευνας σε κάθε επίπεδο για διαλεύκανση της υπόθεσης και ασφαλώς μέσω της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της βουλής.

Υπερψηφίσαμε κάθε σχετική πρόταση και στη σημερινή επιτροπή η κατ' αρχήν αρνητική απόκριση του βουλευτή μας Αρβανίτη συνέβη εκ παραδρομής. Το ίδιο είχε πράξει και ο Τσίπρας καταλάθος στην πρόταση του Σύριζα για εξεταστική για το μνημόνιο. Για να βουλώσουν το στόμα τους οι διάφοροι "καλοθελητές" δημοσιεύουμε τη σχετική αναφορά που κατετέθη εγγράφως από τον βουλευτή μας προς τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής, με αριθμό πρωτοκόλου 52/19.12.12”.
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ