2012-12-20 01:31:03
Φωτογραφία για Κλείνουν σχολεία στη Δυτική Μακεδονία λόγω έλλειψης πετρελαίου
Αναγκασμένοι να κλείσουν τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας είναι οι δήμαρχοι της περιφέρειας, αφού χρήματα για να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης δεν υπάρχουν και ο υδράργυρος αναμένεται να... πέσει επικίνδυνα –ακόμα και κάτω από το μηδέν- θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τόσο των παιδιών όσο και των καθηγητών.

«Με δεδομένο ότι πέρυσι είχαμε πολύ βαρύ χειμώνα στην Καστοριά και εξαντλήσαμε όλα τα διαθέσιμα, μάλιστα ο Δήμος διέθεσε από τους δικούς του πόρους για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων και με δεδομένο ότι η χρηματοδότηση που λάβαμε από το κράτος δεν επαρκεί, δε φτάνουν τα λεφτά για να πληρώσουμε τους προμηθευτές καυσίμων, αναγκαζόμαστε να σηκώσουμε ψηλά τα χέρια», δήλωσε ο δήμαρχος Καστοριάς, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης.

Πρόσθεσε επίσης: «Ήδη, σήμερα στην Κοζάνη που είχαμε συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, αποφασίσαμε την αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την αρχή του νέου έτους, μετά τις διακοπές των γιορτών γιατί δεν έχουμε λεφτά να καλύψουμε τις ανάγκες της θέρμανσης. Η απόφαση περιλαμβάνει όλα τα σχολεία των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Πτολεμαϊδας, της Κοζάνης, των Σέρβιων, του Βελβεντού, του Βόϊου, όλων των περιοχών της δυτικής Μακεδονίας με δυο λόγια».


«Δεν ξέρω να σας πω πόσα σχολεία είναι σε όλη τη δυτική Μακεδονία αλλά είναι εκατοντάδες. Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά επ΄αόριστον, δηλαδή μέχρι να έρθουν χρήματα για να βάλουμε πετρέλαιο. Οι αίθουσες είναι ψυγεία, δεν είναι δυνατό να στέλνουμε τα παιδιά να κάνουν μάθημα με -15 βαθμούς και με -20 βαθμους Κελσίου μέσα στην τάξη. Μπορούμε να τα στέλνουμε για μάθημα εάν δεν έχουμε πετρέλαιο; Αυτό είναι ένα τραγικό φαινόμενο και με επιστολή μας στον πρωθυπουργό και σε όλους τους υπουργούς και τους βουλευτές θα ζητήσουμε να πάρουν θέση», υπογράμμισε ο κ. Χατζησυμεωνίδης.
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Καλό τους ταξίδι…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Καλό τους ταξίδι…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ