2012-12-19 21:49:14
Φωτογραφία για Τουρκική προβοκάτσια: ''Το αόρατο στρατόπεδο τρομοκρατών του...Λαυρίου''
Μέσω ...Λαυρίου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη προβοκάτσια κύκλων της Άγκυρας σε βάρος της Ελλάδας, εκτιμούν αναλυτές των ''παρασκηνιακών''  κινήσεων, γράφει σήμερα η καθημερινή εφημερίδα ''6 μέρες'' (http://www.6meres.gr/), με τίτλο ''Το αόρατο στρατόπεδο τρομοκρατών του...Λαυρίου''.. 

Ελληνικές διπλωματικές - και άλλες - υπηρεσίες έχουν καταγράψει ότι εδώ και μερικούς μήνες έχει ενταθεί η προσπάθεια τμημάτων τουρκικών υπηρεσιών (ασφάλεια, ΜΙΤ κ.ά.) να εμφανίζουν , μέσω ανώνυμων διαρροών ότι πίσω από αιματηρές επιθέσεις με βόμβες και εκρηκτικά στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται Κούρδοι κλπ οι οποίοι έχουν τάχα  εκπαιδευτεί σε ...στρατόπεδο στο Λαύριο και μάλιστα με ... παρότρυνση και ...καθοδήγηση ελληνικών υπηρεσιών! Μόνο τις τελευταίες ημέρες έχουμε δυο τέτοιες διαρροές - ''κατασκευές'' που βρήκαν φυσικά γόνιμο έδαφος στα τουρκικά ΜΜΕ! Xθές ωστόσο το ποτήρι ξεχύλησε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Bugun στο οποίο με τίτλο ''δόλια συμφωνία'' γίνεται ευθέως λόγος για 8 επιθέσεις σε 6 μήνες με ...υπογραφή ''πρωτοκόλλου συνεργασίας''  της ΕΥΠ με την παράνομη οργάνωση DHKP-C για εκπαίδευση στελεχών της στο στρατόπεδο του Λαυρίου!!! Το κόλπο έχει φανερό στόχο και στο μέτρο που δεν είναι γενική πολιτική αποκαλύπτει ότι καποιοι στο εσωτερικό της Τουρκίας δεν θέλουν καμία ελληνοτουρκική προσέγγιση!

'Ολες οι περιπτώσεις - αναφέρει η εφημερίδα  ''6 μέρες'' - έχουν κοινά χαρακτηριστικά - μέρος προφανώς του κοινού εγκεφάλου που τις έχει κατασκευάσει όσον αφορά τουλάχιστον το σκέλος που επιχειρεί να εμπλέξει την Ελλάδα!

-Πρώτον όλες οι περιπτώσεις αφορούν επιθέσεις ή απόπειρες στην Κωνσταντινούπολη.

-Δεύτερον, οι κατηγορούμενοι φέρονται ως  ''μαχητικά'' μέλη ή στελέχη της ακραίας - και χαρακτηρισμένης στην Τουρκία ως τρομοκρατικής  - οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο) .Ως τελευταίος αρχηγός της οργάνωσης, φέρεται ο Χουσεγίν Φεβζί Τεκίν, στον οποίο αποδίδεται και σχέση με την υπόθεση Εργκενεκόν
. Λέγεται 'ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό το 2004 και αφού έμεινε σε πολλές χώρες ήρθε στη Ελλάδα.  Ο Τεκίν φέρεται χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Ζεκι Αμπι» και είχε εκπαιδευτεί στο στρατόπεδο Μπεκάα. 

- Τρίτον, ότι οι δράστες φέρονται να  αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

- Τέταρτον, η μορφή δράσης ή ο σχεδιασμός της είναι σχεδόν πάντα ίδιος  με βόμβες ή εκρηκτικά -κατά αστυνομικών ή αστυνομικών τμημάτων.

-Πέμπτον, έχουν όλες ως ...αφετηρία και ''κέντρο εκπαίδευσης'' δήθεν ...στρατόπεδο στο Λαύριο - φέρονται να εκπαιδεύτηκαν εκεί 16 άτομα. Σύμφωνα  με ''πληροφορίες'' από τη Διεύθυνση Πληροφοριών και Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας, στην Αθήνα υπάρχουν 5 σπίτια γιάφκες όπου μένουν από 4 άτομα στο μεσοδιάστημα, ενώ κάποιοι εργάζονται σε ...ψησταριές!

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ:Η πλέον πρόσφατη είναι της - καρκινοπαθούς -  Νουργκιούλ Ατζάρ  πραγματοποίησε επίθεση με όπλο εναντίον αστυνομικού στην Πλατεία Γκαζιοσμανπασά. Από την επίθεση σκοτώθηκε αστυνομικός. Η  Ατζάρ φέρεται να είχε έλθει στο ...στρατόπεδο του Λαυρίου μετά από οδηγία της οργάνωσης πριν αρκετα χρόνια και ...εκπαιδεύτηκε σε θέματα επιθέσεων, βομβιστικών ενεργειών και ''ζωντανής βόμβας'', μαζί με άλλη ''τρομοκράτη'', την Ντιντέμ Ακχμαν . Η Ατζαρ, φέρεται να εργάστηκε σε ...ψησταριά που είχε ανοίξει για τα μέλη της οργάνωσης και το βράδυ εκπαιδευόταν στο ...στρατόπεδο του Λαυρίου!.  Διαπιστώθηκε,λέει, ότι με τα ...έσοδα των ψησταριών αυτών με ...γύρο,  χρηματοδοτείται η παράνομη οργάνωση. Εγινε επίσης ''γνωστό'' ότι η εντολή που πήρε φεύγοντας  από το Λαύριο ήταν σε ....σημείωμα που έγραφε με κωδικό «χτύπα τον πρώτο αστυνομικό που θα βρεις»!  Επίσης αναφέρεται στις  διαρροές πως δύο άλλα μέλη της ίδιας οργάνωσης (ο Μπαχτιγιάρ Ντογρούγιόλ και ο Σουλεϊμάν Ματούρ, που εκπαιδεύτηκαν και αυτοί στο ...στρατόπεδο του Λαυρίου!) και τα οποία  καταζητούντο, συνελήφθησαν μετά από  επιχείρηση της ΜΙΤ και της διεύθυνσης ασφάλειας της Κωνσταντινούπολης, στην Αδριανούπολη.

Λίγες ημέρες νωρίτερα έγινε  βομβιστική επίθεση εναντίον του αστυνομικού τμήματος στην περιοχή Γενιμπόσνα. Η δράστις, κατά τις διαρροές ήταν και αυτή μέλος της  DHKP- C, καρκινοπαθής και αυτή , η Νεβιχά Αριτζί. Βεβαίως και αυτή φέρεται να είχε κάνει  εκπαίδευση στις βόμβες στο ...στρατόπεδο του ...Λαυρίου! 

Φυσικά, οι χοντροκομμένες προβοκάτσιες σε βάρος της Ελλάδας δεν σταματούν εδώ. Λίγες ημέρες πιο πριν υπήρξε νέο παραμύθι περί ...Λαυρίου κλπ. Στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης αυτή την φορά συνελήφθησαν 2 γυναίκες μέλη της παράνομης ''τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C'' που θα διέφευγαν στο εξωτερικό με πλαστές ταυτότητες.Έγινε γνωστό - προσέξτε- γράφουν οι  εφημερίδες  ότι οι δύο γυναίκες επρόκειτο να μεταβούν στο στρατόπεδο του ...Λαυρίου στην Ελλάδα, για να εκπαιδευτούν στην τοποθέτηση  βομβών.

ΣΤΙΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ είχε γίνει μια ακόμα επίθεση με ''ζωντανή βόμβα''  τον- φερόμενο ως καρκινοπαθή -  Ιμπραχήμ Τσουχαντάρ  στην Αστυνομία στην περιοχή Σουλτάνγκαζι της Κων/λης. όπου έχασε την ζωή του ο αστυνομικός Μπουλέντ Οζκάν. Ε, λοιπόν και εδώ το ίδιο παραμύθι με τις διαρροές:«Εκπαιδεύτηκε πώς να φτιάχνει βόμβες στο Λαύριο», είχαν αναφέρει τότε οι εφημερίδες για τον βομβιστής, μέλος της οργάνωσης DHKP-C  

Η εμμονή της Τουρκίας με το Λαύριο και το ...στρατόπεδο εκπαίδευσης Κούρδων που δήθεν υπάρχει εκεί, δεν είναι καινούργια. Πολλές φορές η Άγκυρα το έχει ισχυριστεί χωρίς κανένα στοιχείο, ενώ και διεθνείς υπηρεσίες που από το μπλά-μπλά της Τουρκίας είχαν παρασυρθεί - ανεπισήμως - και εξέτασαν το θέμα δεν βρήκαν ποτέ τίποτα! Διότι εκεί  υπάρχει από το 1949 ένας  καταυλισμός ανθρωπιστικής περίθαλψης προσφύγων από διάφορες χώρες που λειτουργεί υπό τον Ερυθρό Σταυρό, με κονδύλια του Υπουργείου Υγείας μέχρι πρόσφατα και με πολλές δράσεις του υπό το βλέμμα, την αιγίδα και την συμμετοχή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ!

Το  θέμα είναι σοβαρό, εκτιμούν αρμόδιοι που έχουν όλα τα στοιχεία της προβοκάτσιας! Εξ ού και συχνές είναι οι κατηγορηματικές  διαψεύσεις του περιεχομένου των διαρροών στα τουρκικά ΜΜΕ από τον εκπρόσωπο τύπου του ΥΠΕΞ κ Γρ. Δελαβέκουρα. Χθες η Αθήνα επανέλαβε την διάψευση προσθέτοντας ότι όσοι τα διασπείρουν αποσκοπούν στην υπονόμευση των ελληνοτουρκικών σχέσεων!

Γ.ΔΗΜ.

Πηγή: ''6 μέρες'' (http://www.6meres.gr/). 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ