2012-12-17 15:55:20
Φωτογραφία για Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε ο Λ. Λαυρεντιάδης
Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε σήμερα ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο ασθενής δεν χρήζει περαιτέρω νοσηλείας και ενέκριναν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών. Ο Λ. Λαυρεντιάδης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου νοσηλεύτηκε στην ψυχιατρική κλινική του «Ευαγγελισμού», ενώ την Παρασκευή εξετάστηκε στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Δαφνί».

Εν τω μεταξύ, ενώπιον της 2ης Ειδικής Ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη, παραδόθηκε η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, στέλεχος της τράπεζας, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. Παράλληλα, σήμερα θα απολογηθούν στη 2η ειδική ανακρίτρια, Ιω. Χατζάκη, οι συνεργάτες του Λ. Λαυρεντιάδη, Τρύφωνας Κολλίντζας, Αντώνης Αθανάσογλου και Δημήτρης Σαραμαντής, που ήδη κρατούνται με εντάλματα της ανακρίτριας και αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος
. Η κ. Λιαρμακοπούλου, μέλος της επιτροπής Πιστοδοτήσεων της τράπεζας την επίμαχη περίοδο, εμφανίστηκε στη δικαστική λειτουργό και αναμένεται να λάβει προθεσμία για την απολογία της. Πλέον, καταζητούμενος για την υπόθεση είναι ο στενός συνεργάτης του Λαυρεντιάδη, Πέτρος Κυριακίδης σε βάρος του οποίου έχει εκδόσει ένταλμα σύλληψης η ανακρίτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η ανάκριση φαίνεται να έχει εντοπίσει ευθύνες και σε βάρος άλλων προσώπων με συνέπεια να αναμένεται να μεγαλώσει η λίστα των διωκόμενων προσώπων στην υπόθεση της Proton Bank από 28 σε 34 άτομα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να εκδοθούν και νέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος και άλλων κατηγορουμένων, τους οποίους η ανάκριση εκτιμά ως ύποπτους φυγής. Η ανάκριση θα προχωρήσει με εντατικούς ρυθμούς, αφού απολογηθούν πρώτα οι Τ. Κολλίντζας (τέως διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας), Αν. Αθανάσογλου (τ. αντιπρόεδρος) και Δ. Σαραμαντής (μέλος ΔΣ), που κατηγορούνται ουσιαστικά ότι ενέκριναν σε συντομότατο διάστημα τη χορήγηση επισφαλών δανείων (συνολικά 701 εκατ. ευρώ) σε εταιρείες του άμεσου ή έμμεσου ενδιαφέροντος του Λ. Λαυρεντιάδη. Και οι τρεις είχαν πάρει προθεσμία από την ανακρίτρια, η οποία θα κρίνει αύριο αν θα αποφασίσει την προφυλάκισή τους ή θα τους αφήσει ελεύθερους (με περιοριστικούς όρους ή όχι).
 
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ