2012-12-17 12:22:04
Φωτογραφία για Πανόραμα Δεξιοτήτων 2012: Εντοπισμός Επαγγελμάτων που εμφανίζουν υψηλό αριθμό Κενών Θέσεων Εργασίας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε στις 8 Δεκεμβρίου 2012 το Πανόραμα Δεξιοτήτων ΕΕ, ένα δικτυακό τόπο που παρουσιάζονται ποσοτικές και ποιοτικές πληροφορίες σχετικά με... τις ανάγκες σε δεξιότητες και την προσφορά δεξιοτήτων.

Το Πανόραμα Δεξιοτήτων αξιοποιεί στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώνονται τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε επίπεδο κρατών μελών με στόχο τον εντοπισμό των επαγγελμάτων που εμφανίζουν υψηλό αριθμό κενών θέσεων εργασίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 2 εκατομμύρια κενές θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την ΕΕ παρά τα υψηλά επίπεδα ανεργίας. Στη σχετική ιστοσελίδα θα βρείτε πληροφορίες ανά τομέα, ανά επάγγελμα και ανά χώρα.

Το Πανόραμα Δεξιοτήτων δείχνει ότι τα επαγγέλματα με τις περισσότερες κενές θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα είναι εκείνα του χρηματοπιστωτικού τομέα και του τομέα πωλήσεων. Άλλες ελλείψεις αφορούν βιολόγους, φαρμακοποιούς, ιατρούς και συναφή επιστημονικά επαγγέλματα, νοσηλευτές, επαγγελματίες τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας και μηχανικούς.


Αυτή η αρχική εκδοχή του πανοράματος απευθύνεται κυρίως σε υπεύθυνους διαμόρφωσης πολιτικής, ερευνητές, υπηρεσίες διαμεσολάβησης και επαγγελματίες. Το πανόραμα θα εμπλουτισθεί ώστε να μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που αναζητούν εργασία, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις σχετικά με τη σταδιοδρομία τους.

Στο Πανόραμα Δεξιοτήτων οι δεξιότητες παρουσιάζονται σε 5 μεγάλες ομάδες: Ψηφιακή Δεξιότητα. Επιχειρηματική Πρωτοβουλί. Δεξιότητες Περιβαλλοντικής Επίγνωσης. Γραμματισμός και Αλφαβητισμός. Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά.
campuscy.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ