2012-12-13 12:29:03
Φωτογραφία για Κτηνοτρόφοι χάνουν επιδοτήσεις από… πάρκο φωτοβολταϊκών στο Δαμάσι!
Παράσταση διαμαρτυρίας στη γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας Πόπη Γερακούδη πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή του Δαμασίου.

Αφορμή για τη διαμαρτυρία, η δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή η οποία θα στερήσει από τους ίδιους «ζωτικής σημασίας» βοσκοτόπους.

Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κτηνοτροφικής Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Μπαρδανίκας αφού η συγκεκριμένη περιοχή δίνεται για δικαίωμα βοσκής που δηλώνεται στο ΟΣΔΕ για τη λήψη της επιδότησης, θα υπάρξει άμεσο πρόβλημα με τους κτηνοτρόφους που δε θα μπορέσουν να εισπράξουν την κοινοτική ενίσχυση.

Επίσης, οι κτηνοτρόφοι σημειώνουν πως δημιουργείται προφανές άμεσο πρόβλημα στους κτηνοτρόφους αφού εγκλωβίζονται εκείνοι που ήδη υπάρχουν μέσα στο λιβάδι. Και εξηγούν ότι τα συγκεκριμένα φωτοβολταϊκά θέλουν ως επί το πλείστον επίπεδες εκτάσεις για να τοποθετηθούν. Εκεί δηλαδή όπου βρίσκεται η μεγάλη βοσκοϊκανότητα του λιβαδιού. Εκεί όμως στηρίζονται και οι κτηνοτρόφοι γιατί στο συγκεκριμένο τμήμα του βοσκοτόπου υπάρχει μεγάλη βοσκή που τους δίνει μεγαλύτερη παραγωγή και περισσότερο γάλα.


Αν αυτό συνδυαστεί και με τη ραγδαία αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών, κατανοεί κανείς πως ο κτηνοτρόφος οδηγείται σε αδιέξοδο.

Να σημειωθεί τέλος πως η αποκεντρωμένη διοίκηση ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους της συγκεκριμένης επένδυσης παρά την αντίθετη γνώμη τόσο του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου όσο και του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας.
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ