2012-12-08 00:19:03
Φωτογραφία για Πολωνία: Η θυγατρική της Fiat καταργεί 1.500 θέσεις εργασίας
Η θυγατρική της Fiat στην Πολωνία, η Fiat Auto Poland, ανακοίνωσε σήμερα ότι καταργεί 1.500 θέσεις εργασίας -το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού της- στο εργοστάσιό της στο Τίτσι, στο νότιο τμήμα της χώρας, επικαλούμενη... τη σαφή μείωση της ζήτησης στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου.

"Η πολύ αρνητική κατάσταση" στην αγορά, ευθύνεται για το ότι 1.500 εργαζόμενοι πλεονάζουν και η διεύθυνση της θυγατρικής αποφάσισε να κάνει τις "προβλεπόμενες από το νόμο" συλλογικές απολύσεις, ανέφερε ανακοίνωση της εταιρείας. Τα συνδικάτα στο εργοστάσιο έχουν ενημερωθεί σχετικά με τους σχεδιασμούς αυτούς, προστέθηκε.

Έως τώρα φέτος το εργοστάσιο παρήγαγε περίπου 350.000 οχήματα, από 600.000 που κατασκεύασε το 2009.

Το 2013 η παραγωγή του μπορεί να φθίνει περαιτέρω, υποχωρώντας στα 300.000 οχήματα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Εντός της επόμενης χρονιάς θα διακοπεί η παραγωγή του μοντέλου Panda, το οποίο θα συνεχίσει να παράγεται αποκλειστικά στο Πομιλιάνο, στη νότια Ιταλία, εξέλιξη στην οποία εκπρόσωποι των συνδικάτων που μίλησαν στο πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP απέδωσαν τις 1.500 απολύσεις, δηλώνοντας επίσης "έκπληξη" για τον μεγάλο αριθμό τους.


Στο εργοστάσιο στο Τίτσι θα συνεχίσουν να κατασκευάζονται τα μοντέλα 500, Lancia Ypsilon και Ford Ka.

Οι απολυόμενοι θα λάβουν αποζημίωση ίση με 18 μισθούς. Η εργοδοσία αναμένεται να διακανονίσει τις λοιπές παραμέτρους της απώλειας της εργασίας τους με τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους.
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δεν άντεξε ο Μπατίστ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δεν άντεξε ο Μπατίστ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ