2012-12-05 07:25:05
Φωτογραφία για Θέμος Αναστασιάδης: Αβάσιμο και εξοντωτικό το πόρισμα του ΣΔΟΕ
«Αβάσιμο και εξοντωτικό» χαρακτηρίζει το πόρισμα του ΣΔΟΕ σε βάρος του, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης, με δήλωσή του, μέσα από την ιστοσελίδα της εφημερίδας του «Πρώτο Θέμα», καταλήγοντας: «Βρείτε μου άλλον έναν φορολογούμενο, που να πληρώνει τόσα στο κράτος κάθε χρόνο. Αν ήταν σαν εμένα όλοι οι «φοροφυγάδες» σίγουρα δεν θα ‘χε κανένα πρόβλημα η Ελλάδα».

Ο εκδότης υπαινίσσεται μεθόδευση σε βάρος του εκ μέρους «πολιτικών και στελεχών τους», των «συγκεκριμένων, που τρία χρόνια καλύπτουν τη λίστα Λαγκάρντ» και σημειώνει πως τη δίωξη σε βάρος του «είχε προαναγγείλει, άλλωστε, ο ίδιος ο τέως υπουργός, ο κύριος Παπακωνσταντίνου, στη Βουλή λέγοντας ότι θα επιληφθεί προσωπικώς».

Κάνει λόγο για «μαγείρεμα» του «δήθεν μη δηλωθέντος εισοδήματός του, τού 1,5 εκατ. ευρώ», που «έφτασε σε 3,5 εκατ. ευρώ με παράνομες προσαυξήσεις» και δηλώνει πως θα εξοφλήσει «μέχρι τέλους το τελικό πρόστιμο που θα αποφασίσουν τα δικαστήρια», έστω κι αν -όπως λέει- δεν τους χρωστούσε τίποτα εξ αρχής.


«Σίγουρα αυτή την εποχή υπάρχουν πολλά εκατομμύρια άλλοι Έλληνες, πιο αδικημένοι και κατατρεγμένοι από εμένα. Το μόνο που δεν θα δεχτώ και θα παλέψω μέχρι τέλους είναι η ηθική μομφή περί φοροδιαφυγής».

Τονίζει: «Είναι στη διάθεση του οιουδήποτε όλες μου οι φορολογικές δηλώσεις από τις οποίες προκύπτει ότι τα τελευταία δέκα χρόνια είμαι μεταξύ των ελάχιστων Ελλήνων, που πληρώνουν ετησίως από 200.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ φόρο προσωπικού εισοδήματος, πέραν των εκατομμυρίων ευρώ φόρου, που καταβάλλουμε από τις εταιρείες που δημιουργήσαμε ως δημοσιογράφοι και απασχολούν 300 εργαζομένους».

Και προσθέτει: «Αναφέρω μόνο τα εισοδήματά μου τα τελευταία δέκα χρόνια, από τα τριάντα συνολικά που εργάζομαι και φορολογούμαι, γιατί αυθαιρέτως το ΣΔΟΕ του κυρίου Παπακωνσταντίνου δεν μου ‘χει αναγνωρίσει όλα τα προηγούμενα έτη πριν το 1992, επειδή όπως μου είπαν είχαν καταστραφεί τα αρχεία τους! Τόσο σοβαρό ήταν το πόρισμα που έβγαλαν».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ