2012-11-29 06:45:03
Φωτογραφία για Σε ετοιμότητα ο δήμος Θεσσαλονίκης για τα έντονα καιρικά φαινόμενα
Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο δήμος Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων, όπως πλημμύρες, παγετοί και χιονοπτώσεις... που μπορούν να προκύψουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, σύμφωνα με όσα σημειώθηκαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του κεντρικού δήμου που πραγματοποιήθηκε το πρωί με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπηρεσιών και οργανώσεων στο νέο δημαρχιακό μέγαρο.

Για την περίπτωση της χιονόπτωσης ήδη στις αποθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης υπάρχουν 100 τόνοι αλάτι και μεταφέρονται ακόμη 187, ενώ θα προμηθευτούν άλλοι 300 τόνοι αλάτι από το Αγγελοχώρι.

Όταν υπάρχει ενημέρωση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία για χιόνι ή παγετό δύο υδροφόρα οχήματα θα διανυκτερεύουν στην Άνω Πόλη και τις 40 Εκκλησιές, ενώ υπάρχει προετοιμασία για μετατροπή των μηχανημάτων που σκουπίζουν την πόλη σε αλατιέρες.

Καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα θα υπάρχουν σε εξήντα σημεία της πόλης διασκορπισμένα καλαθάκια με σακούλες γεμάτες αλάτι για την άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών σε περίπτωση παγετού.

Καλαθάκια με αλάτι θα υπάρχουν και σε νοσοκομεία, κλινικές, σχολεία και στάσεις λεωφορείων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ