2012-11-20 09:10:12
Φωτογραφία για Θα μας τρελάνουν: Ποιοί είναι αυτοί οι VIP κρατούμενοι στον Κορυδαλλό που τρώνε σολωμό
Πολιτικοί, επιχειρηματίες και οικονομικοί παράγοντες της χώρας είναι γείτονες στα κελιά του Κορυδαλλού. «Περνάνε καλά στις φυλακές» και τρώνε σολωμό είπε πρόσφατα ο αρχιφύλακας Αντώνης Αραβαντινός, ο οποίος αποκάλυψε ότι «αυτοί οι πλούσιοι» δεν τρώνε από το συσσίτιο του Κορυδαλλού.

Η αποκάλυψη του Αραβαντινού προκάλεσε σοκ αφού οι Ελληνες ανακαλύψαμε, για πρώτη φορά, ότι κάποιοι καλοπερνάνε σκανδαλωδώς στα κελιά της φυλακής και ότι ακόμη και στον Κορυδαλλό η ζωή είναι δύο ταχυτήτων!

Ετσι, στη χώρα μας, θα συνηθίσουμε να ζούμε με 2 εκατομμύρια ανέργους, 1,5 εκατομμύριο νεόπτωχους και 10 φυλακισμένους VIP που τρώνε σολωμό και το ομολογούν στα μούτρα μας.

Η παρέα του Ακη Τσοχατζόπουλου

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας βρίσκεται στη φυλακή με άλλους τέσσερις από την παρέα του σκανδάλου με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Πρόκειται για τον εξάδελφό του Νίκο Ζήγρα, για τον γνωστό επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη Γιώργο Σαχπατζίδη, τον άλλο επιχειρηματία της υπόθεσης Αστέριο Οικονομίδη και τον πρώην συνεταίρο του στο «κόλπο γκρόσο» γενικό γραμματέα Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκο.


Στην ίδια ΣΤ' πτέρυγα του Κορυδαλλού «φιλοξενούνται» και τα μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη. Ο Μάκης Ψωμιάδης, ή «Μάκαρος», πρώην μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου φρόντισε να βρίσκεται στο ίδιο κελί με τον γιό του Σταύρο Ψωμιάδη, ο οποίος βρέθηκε πίσω από τα σίδερα λίγο καιρό μετά τη φυλάκιση του πατέρα του.

Εκεί βρίσκεται και ο Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος αφού φιλοξενήθηκε για ένα διάστημα στο Μαλανδρίνο για χρέη προς το Δημόσιο και μη καταβολή ΦΠΑ, κατέληξε στην 6η πτέρυγα του Κορυδαλλού.

Εκεί βρίσκεται πλέον και ο Κώστας Γιαννίκος του Alter, ο οποίος προφυλακίστηκε για χρέη στο Δημόσιο.

Σουίτες στη φυλακή

Οι πιο προνομιούχοι, όπως ο Ακης Τσοχατζόπουλος, διαμένουν μόνοι τους στο κελί ενώ άλλοι είναι υποχρεωμένοι να μοιράζονται με άλλους τις λεγόμενες σουίτες του Κορυδαλλού. Ολα τα κελιά διαθέτουν τηλεόραση ενώ οι έγκλειστοι μπορούν να παραγγείλουν φαγητό εκτός φυλακών. Οτι στις φυλακές Κορυδαλλού λειτουργεί πτέρυγα... πέντε αστέρων και ότι οι πλούσιοι κρατούμενοι τυγχάνουν προνομιακής αντιμετώπισης, το αποκάλυψε ο αρχιφύλακας Αραβαντινός, μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής.

«Ξέρετε κανένα χώρο που οι πλούσιοι περνάνε άσχημα; Οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά. Παραγγέλνουν από τον Σκλαβενίτη. Χθες κάποιος παρήγγειλε καπνιστό σολομό και έφαγε. Αφού έχει λεφτά και παραγγέλνει, τι να κάνουμε; Το σύστημα τους έχει αφήσει να καλοπερνάνε. Αν πάθει κάτι ο Τσοχατζόπουλος ή ο Γαβαλάς εσείς θα μας κατηγορήσετε ότι τους σκοτώσαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρας Τζάκρη βγήκε από τα ρούχα της: «Μην έρχεστε εδώ και μας κάνετε διαπιστώσεις. Ποιο είναι το σύστημα που επιτρέπει στους πλούσιους να περνάνε καλά; Εσείς δεν είστε το σύστημα των φυλακών; Έχουμε χάσει το μυαλό μας εδώ μέσα;».

Ο κ. Αραβαντινός επέμεινε στην τοποθέτησή του, επισημαίνοντας: «Είμαι στις φυλακές 31 χρόνια, σε λίγο θα πάρω σύνταξη, αλλά δεν θα σταματήσω να λέω τα πράγματα όπως είναι. Αυτά που σας λέω είναι πέρα για πέρα αληθινά».

Οι άλλοι κρατούμενοι ασφυκτιούν

Πάντως ο Αντώνης Αραβαντινός ενημέρωσε την επιτροπή της Βουλής για τις ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές, αφού κρατούνται πολλοί περισσότεροι σε σχέση με τις προδιαγραφές των σωφρονιστικών καταστημάτων.

«Τα προβλήματα είναι τραγικά και το μάρμαρο το πληρώνουν οι έλληνες κρατούμενοι. Φοβόμαστε και εμείς από αυτά που συμβαίνουν μέσα στις φυλακές, όταν ακούμε κάθε μέρα να μας φωνάζουν κρατούμενοι "γ... την Ελλάδα σας". Η κατάσταση είναι τραγική, δεν πάει άλλο» είπε ο κ. Αραβαντινός. Και πρόσθεσε: «Βρίσκεται σε εξέλιξη ένας βίαιος εποικισμός των φυλακών από το αλλοδαπό στοιχείο. Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά οι αδύναμοι κρατούμενοι αυτή τη στιγμή είναι οι Ελληνες.

Το 70% των κρατουμένων είναι μουσουλμάνοι και αυτοί μεταξύ τους είναι χωρισμένοι στα δύο», υποστήριξε.

Ωραία ζωή στο κελί

Οι σχέσεις Ψωμιάδη και Σμπώκου είναι μάλλον τυπικές καθώς ο καθένας από τους δύο ακολουθεί το δικό του καθημερινό πρόγραμμα. Ο Μάκης Ψωμιάδης βρίσκεται τις περισσότερες ώρες της ημέρας εγκατεστημένος στο αρχιφυλακείο και μοιράζεται μαζί με τους δεσμοφύλακες σπαρταριστές ιστορίες έχοντας πάντα μαζί του τον γιο του. Παραγγέλνει ελληνικό καφέ μόνο από το καφενείο της φυλακής και ενίοτε τον επιστρέφει ως... απαράδεκτο.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Σμπώκος, τελευταία άφιξη στο... 5άστερο του Κορυδαλλού, προσπαθεί ακόμη να καταλάβει τι του συνέβη. Ολη την ημέρα ασχολείται με την υπερασπιστική του γραμμή και μιλάει με τους επτά δικηγόρους του, ένας εκ των οποίων είναι ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Το δεύτερο «καυτό» δίδυμο των φυλακών είναι ο γνωστός επιχειρηματίας της μόδας Λάκης Γαβαλάς ο οποίος συγκατοικεί πλέον με τον αποκαλούμενο και «Σάχη της Κατερίνης», επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη, επίσης προφυλακισμένο για τις μίζες του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Και στην περίπτωση αυτή οι σχέσεις είναι μάλλον τυπικές, αλλά πάντως ευγενικές. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ ασχολείται κυρίως με την εκκλησία των φυλακών, ενώ ο Λάκης Γαβαλάς ασχολείται με τη γυμναστική και τις τηλεοπτικές εκπομπές της μεσημεριανή ζώνης που παρακολουθεί από τη μικρή τηλεόραση που υπάρχει στο φυλάκιο εισόδου στην πτέρυγα.

Οι VIP κρατούμενοι παίζουν επιτραπέζια, παρακολουθούν τηλεόραση, απολαμβάνουν τον καφέ τους στο καφενείο των φυλακών, καθαρίζουν την εκκλησία, παραγγέλνουν απέξω σουβλάκια, πίτσες και κινέζικο και απολαμβάνουν τα ανέκδοτα του «Big Mak».

Και ένας χουντικός στην παρέα

Στην 6η πτέρυγα βρίσκεται προφυλακισμένος και ο τελευταίος χουντικός πραξικοπηματίας Νικόλαος Ντερτιλής. Η VIP πτέρυγα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους άλλους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος, όπου επικρατεί η βρόμα και το αδιαχώρητο. Είναι αρκετά πιο καθαρή, περιποιημένη, ενώ οι επώνυμοι κρατούμενοι δεν βρίσκονται στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον.

Το ημερήσιο πρόγραμμα των κρατουμένων ξεκινάει τυπικά στις 7.15 το πρωί, όταν ανοίγουν τα κελιά. Κάνουν τη βόλτα τους στους κοινόχρηστους χώρους, πίνουν τον καφέ τους, τηλεφωνούν σε συγγενείς και φίλους. Τα κελιά ξανακλειδώνουν για ένα τρίωρο μετά τις 12.00 το μεσημέρι και πάλι το βράδυ μετά τις 9.00.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην 6η πτέρυγα είχε μεταφερθεί και ο Βασίλης Μηλιώνης, ο πρώην ιδιοκτήτης της Hellas Power και λάτρης της καλής ζωής. Ομως φάνηκε ότι αντιμετωπίζει κάποια ψυχολογικά προβλήματα κι έτσι εγκατέλειψε την πτέρυγα των επωνύμων και εγκαταστάθηκε στο ψυχιατρείο των φυλακών.

Πειθαρχική έρευνα

Κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα στις φυλακές Κορυδαλλού για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών των υπαλλήλων προκάλεσαν τα όσα είπε ο αρχιφύλακας και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Αντώνης Αραβαντινός περί πλούσιων κρατουμένων που έχουν VIP ανέσεις στην 6η πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος και τρώνε ...σολωμό.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ