2012-11-20 08:10:57
Φωτογραφία για Lexar XQD, η νέα γενιά μνήμης για την Nikon D4
Τέλος εποχής για τις Compact Flash (CF) με την νέα Lexar XQD μέχρι το τέλος του χρόνου. Μετά την Sony, η Lexar μπαίνει στην αγορά της νέας γενιάς μνήμης για τις φωτογραφικές μηχανές του μέλλοντος που πλέον είναι εδώ.

Οι μνήμες XQD διαφέρουν σε δύο βασικά σημεία από τις γνωστές σε όλους Compact Flash. Έχουν μικρότερο μέγεθος και χρησιμοποιούν PCI Express bus για να επικοινωνούν με την μηχανή. Πρακτικά αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ταχύτητα δεδομένων με τις ίδιες μεγάλες χωρητικότητες των CF καρτών μνήμης αλλά με μικρότερο μέγεθος στο σώμα της μηχανής. Φανταστείτε τις XQD μνήμες κάτι μεταξύ SD και CF σε μέγεθος. Προς το παρόν η μόνη κάμερα που μπορεί να χρησιμοποιήσει την XQD μνήμη είναι η Nikon D4. Αυτό σημαίνει ταχύτητες κοντά στα 125 Mbyte/s που όσο εξελίσσεται το πρότυπο θα φτάσουν τα 500 Mbytes/s με χωρητικότητα μέχρι και 2TB. Αυτή είναι και η βασική διαφορά με τις CF και τις SD. Μέχρι σήμερα μόνο η Sony, ως μία από τις εταιρείες που παρουσίασαν την μνήμη XQD, είχε κάρτες στην αγορά. Τώρα έρχεται και η Lexar XQD με τα δικά της μοντέλα διαθέσιμα μέχρι το τέλος του χρόνου για την μία και μοναδική φωτογραφική της αγοράς που υποστηρίζει XQD, την Nikon D4. Σ


την φωτογραφία βλέπετε mockup της κάρτας μνήμης Lexar XQD, όχι το πραγματικό προϊόν. Ακολουθεί και το δελτίο τύπου για όσους ενδιαφέρονται για τα yada yada λογάκια. Η Lexar ανακοινώνει την κατασκευή της νέας XQD κάρτας μνήμης Η νέα κάρτα Lexar XQD θα είναι συμβατή με την Nikon D4 καθώς επίσης και με όλες τις μελλοντικές φωτογραφικές μηχανές με προδιαγραφές XQD. Η Lexar, η κορυφαία παγκόσμια εταιρεία κατασκευής flash memory, ανακοινώνει την υποστήριξη της στις προδιαγραφές της νέας XQD κάρτας μνήμης που θα είναι πλήρως συμβατή με την Nikon D4 αλλά και με όλα τα μελλοντικά μοντέλα με προδιαγραφές XQD. Αναμένεται να είναι διαθέσιμη το τρίτο τρίμηνο του 2012. Οι κάρτες μνήμης της Lexar XQD θα προσφέρουν υψηλής ταχύτητας επιδόσεις για την αποτελεσματική λήψη και αποθήκευση φωτογραφιών υψηλής ποιότητας, 1080p full High Definition (HD) video και 3D βίντεο .
wiredgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ