2012-11-19 10:50:57
Φωτογραφία για Πάτρα: Πέντε παιδιά το μήνα, σεξουαλικά και σωματικά κακοποιημένα!
Η οικονομική κρίση και η κρίση ταυτότητας των ενηλίκων κάνουν το παιδί θύμα. Πέντε περιστατικά σωματικής και σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών της Περιφέρειας αντιμετωπίζονται κάθε μήνα στην παιδοψυχιατρική κλινική του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων.

Λόγω της κρίσης, καταγράφεται και αλλαγή των μορφών κακοποίησης οι οποίες είναι περισσότερο βίαιες και ακαταλόγιστες, σύμφωνα με τη Διευθύντρια της Κλινικής Βιολέτα Σιγάλα. Θα πρέπει επίσης να προστεθεί και η απόγνωση ορισμένων γονιών που φθάνουν στο σημείο να δηλώνουν πως... δεν μπορούν να ζήσουν το παιδί τους.

Κάποιος που μένει άνεργος, νιώθει ανεπιθύμητος και πως δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλα αυτά που υποσχέθηκε στη γυναίκα ή τα παιδιά του. Και σε αυτή την περίπτωση θύμα γίνεται το παιδί.

Σύμφωνα με το τhebest, οι παιδοψυχολόγοι εκτιμούν πως αν συνεχιστεί η κρίση, θα αυξηθούν και τα εγκαταλελειμμένα και παρατημένα παιδιά. Ήδη αρκετοί γονείς φθάνουν στο Καραμανδάνειο και δηλώνουν πως θα εγκαταλείψουν το παιδί τους αφού δεν μπορούν να το ζήσουν.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ