2012-11-16 09:39:06
Φωτογραφία για Πετρέους: Δεν έδωσα κανένα απόρρητο έγγραφο
Κατηγορηματικός στο ενδεχόμενο να έχει δώσει απόρρητες πληροφορίες στη βιογράφο με την οποία σχετίζεται εμφανίστηκε ο πρώην διευθυντής της CIA... Ντέιβιντ Πετρέους στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του αφότου παραιτήθηκε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου HLN ο Πετρέους επέμεινε ότι ο λόγος της παραίτησής του ήταν η εξωσυζυγική σχέση του με την Πόλα Μπρόντγουελ και όχι τα ερωτηματικά που προέκυψαν για το ρόλο που διαδραμάτισε η CIA στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης και για το αν υπονομεύτηκε η εθνική ασφάλεια.

Ωστόσο πράκτορες που ερευνούν την υπόθεση δεν έχουν αποκλείσει την πιθανότητα να έχουν διαρρεύσει κορυφαία μυστικά στη σύντροφο του Πετρέους.

Στο μεταξύ το σκάνδαλο που έχει κλυδωνίσει το αμερικανικό Πεντάγωνο έκανε σήμερα τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λίον Πανέτα, να ζητήσει την εξέταση της ηθικής των ανώτερων αξιωματικών του στρατού καθώς και την εκπαίδευσή τους στον τομέα αυτό.


Όπως αναφέρει σε έγγραφό του προς τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στρατηγό Μάρτιν Ντέμσεϊ, οι υποθέσεις που συγκλονίζουν τις αμερικάνικες ένοπλες δυνάμεις έχουν "τη δυνατότητα να διαβρώσουν την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης προς τη διοίκηση και το σύστημά μας, για την εφαρμογή των υψηλότερων ηθικών αρχών μας".

Ο Πανέτα ζήτησε από την ηγεσία του στρατού να εξετάσει "τα υφιστάμενα προγράμματα ηθικής κατάρτισης για να διαπιστώσει αν είναι κατάλληλα" και να του κοινοποιήσει τα συμπεράσματά της το συντομότερο δυνατό.

Σχεδιάζει στη συνέχεια να στείλει μια αρχική έκθεση στον Πρόεδρο Ομπάμα έως την 1η Δεκεμβρίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ