2012-11-14 12:53:31
Φωτογραφία για Ο συγγραφέας Δημ. Ψαρράς μιλάει στο left.gr για το βιβλίο του «Η μαύρη βίβλος της Χρυσής Αυγής»
Όπως σημειώνει στο οπισθόφυλλο, «η πιο οδυνηρή συνέπεια της πολύπλευρης ελληνικής κρίσης είναι, αναμφίβολα, η θριαμβευτική είσοδος στη Βουλή ενός ανοιχτά ναζιστικού κόμματος. Στην καταχνιά που έχει σκεπάσει όλη τη χώρα προστίθεται τώρα το μαύρο σύννεφο μιας πολιτικής οργάνωσης που επικαλείται τον Χίτλερ ως πρότυπο και που εφαρμόζει τη βία του πεζοδρομίου ως μέθοδο εθνικής ανάτασης».

Ο Δημήτρης Ψαρράς, διερευνώντας τα αίτια που έφεραν τη Χρυσή Αυγή στο προσκήνιο και την εγκατέστησαν στα κοινοβουλευτικά έδρανα, μελετά την ιστορία και τα ντοκουμέντα της οργάνωσης από την ίδρυσή της, το 1980, μέχρι σήμερα, εστιάζει στα κείμενα, τα σύμβολα και κυρίως τη δράση της, καθώς μέσα απ’ αυτά «ανιχνεύονται οι λόγοι που επέτρεψαν την επανεμφάνιση Ταγμάτων Εφόδου σε μια ευρωπαϊκή χώρα, αλλά και οι τρόποι να σταματήσουμε τον κατήφορο στη βαρβαρότητα».

Μέλος της ερευνητικής ομάδας Ιός, ο Δημήτρης Ψαρράς έχει επίσης δημοσιεύσει τη μελέτη Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη. Η μαύρη βίβλος της Χρυσής Αυγής κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις.

Ακούστε τη συνέντευξη του Δημήτρη Ψαρρά στον Άγγελο Καλοδούκα:

Πηγή: left.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ