2012-11-13 01:44:52
Φωτογραφία για ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4... Direct ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΠΛΕΥΡΙΚΑ overlap (By overlap.gr)
Σας μεταφέρουμε την ανάλυση του αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, από το συνεργαζόμενο με το blog μας "overlap.gr" :

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: 0-4 | Direct ποδόσφαιρο και συνεχή πλευρικά overlap

Στο κατ” ευφημισμόν ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε όχι απλά να κατακτήσει τους βαθμούς της νίκης αλλά και να κάνει επίδειξη δύναμης ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο παίρνοντας το μάξιμουμ απόδοσης από τους παίκτες γρανάζια της ποδοσφαιρικής του μηχανής απέναντι σε μια ομάδα που δεν θύμιζε ούτε στο ελάχιστο την άλλοτε μόνιμη διεκδικήτρια επί ίσης όροις των εγχώριων τίτλων.

Ολυμπιακός: Άμεσες μεταβιβάσεις και συνεχείς προωθήσεις overlap χαρακτηριστικά στοιχεία του τακτικού σχεδιασμού

Ο Λεονάρδο Ζαρντίμ επέλεξε την προσφιλή του διάταξη του 4-3-3 τοποθετώντας τους Γκρέκο και Μασάδο στον χώρο του άξονα σε ρόλο box-to-box και επιτελικού μέσου με καθήκοντα playmaker και απεριόριστη ελευθερία βούλησης αντίστοιχα. Όσον αφορά την επιθετική του γραμμή βασίστηκε στις εμπνεύσεις των Αμπντούν και Φουστέρ επενδύοντας στις συγκλίσεις αυτών με ή χωρίς αντίθετα πόδια προς την αντίπαλη εστία πλαισιώνοντας τον τελικό αποδέκτη και καθοριστικό για ακόμα ένα ματς Κώστα Μήτρογλου.


Αναφορικά με την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας εμπιστεύτηκε τους Τάσο Παπάζογλου και Δημήτρη Σιόβα στη θέση των κεντρικών αμυντικών με τον πρώτο να βγαίνει με επιτυχία πάνω στη μπάλα όποτε και όταν αυτό ήταν αναγκαίο ενώ ο δεύτερος ήταν υπεύθυνος και για την προώθηση τους παιχνιδιού όταν αυτό χρειάστηκε αφού από τα πόδια του περνούσε η πρώτη μπάλα. Αξίζει να σημειωθεί πως το πολύτιμο επιθετικό πλάτος δινόταν και σε αυτή την περίπτωση αποκλειστικά από τις προωθήσεις των πλάγιων μπακ Χολέβα και Τοροσίδη ενώ στο χώρο της μεσαίας γραμμής ο Λιούμπομιρ Φέιζα σημείωσε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση επιχειρώντας όποτε του δινόταν η ευκαιρία ως κάτι παραπάνω από ένα 6αρι.

Οι βασικοί άξονες της γενικής τακτικής του τεχνικού των ερυθρολεύκων:

Άμεσες μεταβιβάσεις για την όσο το δυνατόν ταχύτερη προώθηση του παιχνιδιού ως προς την εστία του αντιπάλου

Εφαρμογή προσαρμοσμένης πίεσης στο χώρο του κέντρου και συντονισμένο ανέβασμα των γραμμών προοδευτικά στην επιθετική ζώνη για την άμεση ανάκτηση της κατοχής μπάλας και διενέργεια αντεπιθέσεων σε ανοργάνωτες άμυνες κατά τη μετάβαση από άμυνα σε επίθεση

Συνεχή πλευρικά overlap προσφέροντας έτσι το πολυπόθητο πλάτος και δημιουργώντας παράλληλα τον παίκτη παραπάνω στην επίθεση

ΑΕΚ: Δεξιόστροφη ανάπτυξη με κύριο εκφραστή τον Γιάννη Κοντοέ

Από την άλλη πλευρά ο πολύπειρος τεχνικός των γηπεδούχων επέλεξε μια ισορροπημένή εκδοχή του 4-4-1-1 με παραλλαγές σε 4-4-2 και 4-2-3-1 ανάλογα με την τακτική συμπεριφορά των μεσοεπιθετικών του. Κύριο μέλημα του αποτέλεσε η απενεργοποιήση της αριστερής πλευράς των πρωταθλητών ενώ όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι κυρίως λόγω της αποβολής αρκέστηκε αποκλειστικά στην σταδιακή υπερφόρτωση της δεξιάς πτέρυγας των φιλοξενουμένων.

Οι βασικοί άξονες της ειδικής τακτικής του Έβαλντ Λίνεν:

Αλληλουχία μεταβιβάσεων κατάλληλων τόσο για συστηματικό όσο και για απευθείας παιχνίδι

Εφαρμογή προσαρμοσμένης πίεσης στο χώρο του κέντρου

Ασφυκτικά μαρκαρίσματα στο χώρο της μεσαίας γραμμής που συντελούσαν στη γενικότερη υποδειγματική ανασταλτική λειτουργία κατά το πρώτο 20΄

Συμπέρασμα

Για να δείτε το συμπέρασμα κάντε κλικ ΕΔΩ
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ