2012-11-12 15:33:04
Φωτογραφία για Κανείς δεν ξεχνά την τραγωδία στο Βόσακο - Μνημόσυνο για τα τρία παλικάρια
Με βουρκωμένα μάτια συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι των τριών ηρωικών πυροσβεστών που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος στην φονική πυρκαγιά του Βόσακου τον ...Ιούλιο του 2007 παρευρέθηκαν σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο μνημείο των πεσόντων στον αύλειο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Βιομηχανική Περιοχή.

Πέντε χρόνια μετά την ανείπωτη τραγωδία όπου οι πυροσβέστες Στέλιος Μαρκάκης, Νικήτας Κορομηλάς και Ηρακλής Τζανάκης έχασαν τη ζωή τους τα ερωτηματικά παραμένουν χωρίς απάντηση και οι επώδυνες μνήμες παραμένουν ζωντανές για τους οικείους τους.

Το χρονικό

Στις 11 Ιουλίου 2007 και ώρα 13.00 το μεσημέρι εκδηλώνεται μικρή πυρκαγιά σε περιοχή έξω από το χωριό Δοξαρό, στο δρόμο προς τη Μονή Βωσάκου. Στο σημείο σπεύδουν δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, ένα ελικόπτερο και ένα τμήμα πεζοπόρων από την υπηρεσία του Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τέσσερις εποχικοί πυροσβέστες περικυκλώνονται από τη φωτιά και εγκλωβίζονται σε επικίνδυνη χαράδρα. Δυστυχώς οι τρεις αφήνουν την τελευταία τους πνοή επιτόπου και μόνο ένας καταφέρνει να γλιτώσει με πολύ σοβαρά εγκαύματα στο σώμα του.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ