2012-11-12 11:34:04
Φωτογραφία για Πύργος: Διαμαρτυρίες κατοίκων για το δρόμο «καρμανιόλα» της Aγίου Γεωργίου
Τις έντονες διαμαρτυρίες τους για τον δρόμο «καρμανιόλα» της οδού Αγίου Γεωργίου, εκφράζουν κάτοικοι, επαγγελματίες και τοπικοί παράγοντες της περιοχής, με αφορμή τα τροχαία ατυχήματα που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στο σημείο, ενώ δεν αποκλείουν μέχρι και κινητοποιήσεις ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Η επικινδυνότητα του δρόμου, είναι ένα ζήτημα που οι πολίτες θίγουν άμεσα και ζητούν τη λύση του καθώς όπως αναφέρουν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» σε καθημερινή βάση σημειώνονται τροχαία ατυχήματα και σε πολλές περιπτώσεις με σοβαρό τραυματισμό.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αγίου Γεωργίου, Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος, ο δρόμος είναι μια ευθεία τριών περίπου χιλιομέτρων που τον χρησιμοποιούν εκατοντάδες οδηγοί καθώς συνδέει τον δήμο Πύργου με τα χωριά της Πηνείας.

«Με την ευθεία που υπάρχει λογικό είναι να αναπτύσσουν όλοι ταχύτητα
. Το βράδυ ο φωτισμός είναι ελλιπής, η διαπλάτυνση του δρόμου δεν είναι τόσο μεγάλη, τα κλαδιά των δέντρων έχουν στενέψει αρκετά την οδό και είναι αρκετά επικίνδυνος για τους πεζούς. Συμβαίνουν διαρκώς ατυχήματα», αναφέρει ο πρόεδρος της κοινότητας και επισημαίνει πως το τοπικό συμβούλιο έχει συμπεριλάβει πρόταση στο ετήσιο τεχνικό του πρόγραμμα για την διαμόρφωση του δρόμου Πύργος ? Άγιος Γεώργιος με πεζοδρόμηση και φανοστάτες κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.

Τόσο ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Γεωργίου, Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος όσο και ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου, Τζίμης Αβραμόπουλος, επεσήμαναν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» πως είναι έτοιμοι ακόμα και για κινητοποιήσεις αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Η κίνηση της οδού Αγίου Γεωργίου σε καθημερινή βάση είναι αυξημένη καθώς αυτή, χρησιμοποιείται από εκατοντάδες οδηγούς. Τα προβλήματα ωστόσο που δημιουργεί η μεγάλη ευθεία σε συνδυασμό με την έλλειψη φωτισμού το βράδυ καθιστά τον δρόμο επικίνδυνο τόσο για τα διερχόμενα οχήματα όσο και για τους πεζούς, ενώ παρατηρείται, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι κάτοικοι και αυξημένη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων. Μάλιστα την Παρασκευή το απόγευμα ακόμα ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στο σημείο με εμπλεκόμενα οχήματα ένα τρακτέρ και ένα αγροτικό Nissan Navara προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό και των δύο οδηγών.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συνάντηση Σαμαρά - Χατζηδάκη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Συνάντηση Σαμαρά - Χατζηδάκη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ