2012-11-01 22:02:03
Φωτογραφία για Μέρκελ: Χώρες με χρέος 80 ή 90% είναι δύσκολο να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους
Την πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης που ακολουθεί η Ευρώπη υπερασπίστηκε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στον απόηχο της συνάντησής της με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας, Έντνα Κένι, στο Βερολίνο, σημειώνοντας πως στόχος των μέτρων που λαμβάνονται είναι μία συνολική προσαρμογή που θα ανταποκρίνεται «στις συνθήκες της παγκόσμιας αγοράς» και προσθέτοντας πως «με ένα χρέος που υπερβαίνει το 80 ή 90%» του ΑΕΠ γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου».

Η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι το μίγμα μέτρων όπως ανάπτυξη, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και σταθεροποίηση των προϋπολογισμών είναι σωστό και απαραίτητο ενώ πρόσθεσε ότι στόχος θα πρέπει να είναι και η δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, η γερμανίδα καγκελάριος εξύμνησε το Δουβλίνο για το μεταρρυθμιστικό έργο που έχει υλοποιήσει, σχολιάζοντας πως «η Ιρλανδία είναι ένα από τα καταπληκτικά παραδείγματα πως η Ευρώπη θα αναδυθεί ισχυρότερη από αυτή την κρίση».


Η θετική στάση της κ. Μέρκελ απέναντι στο Δουβλίνο έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης παραδοχής της πως η Ιρλανδία αποτελεί μία «ιδιαίτερη περίπτωση» στο χάρτη της Ευρωπαϊκής κρίσης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αναδρομικής ανακεφαλαιοποίησης των ιρλανδικών τραπεζών από τον μόνιμο μηχανισμό ESM.

«Μας ενδιαφέρει μία βιώσιμη λήξη του προγράμματος προσαρμογής [της Ιρλανδίας]», συνέχισε η γερμανίδα ηγέτιδα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα περιμένει την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών των δύο χωρών προτού αποφασιστούν τα επόμενα βήματα.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ