2012-11-01 18:00:13
Φωτογραφία για Εικόνα ρήξης και διάσπασης στο ΠΑΣΟΚ – Θυμίζει πλέον την ΕΔΗΚ του 1978
Σκηνικό διάλυσης επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ μετά την ομιλία του Ευ. Βενιζέλου στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και τις απειλές προς του βουλευτές για διαγραφή όποιου τολμήσει να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα.

Η Ιπποκράτους μοιάζει με καζάνι που βράζει και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι εξελίξεις στο Κίνημα.

Ήδη μέχρι τις 11:00 το πρωί δύο στελέχη του Κινήματος είχαν γνωστοποιήσει την αποχώρησή τους από το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας αιχμές για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την πολιτική του.

Νωρίς το πρωί ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Κασσής ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως δεν χαρίζει το ΠΑΣΟΚ σε κανέναν Βενιζέλο και σε κανέναν Χρυσοχοΐδη.

«Δεν είμαι τζάμπα μάγκας, όπως εκείνοι που δεν διάβασαν το μνημόνιο», ανέφερε ο κ. Κασσής.

Αποχώρησε και η Μαριλίζα

Την πρόθεσή της να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε και η πρώην υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» που ήδη καίει την Ιπποκράτους.


Στην επιστολή της προς τον κ. Βενιζέλο η κυρία Ξενογιαννακοπούλου σημειώνει ότι διαφωνεί με το νέο πακέτο μέτρων που θα συζητηθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, τη θέση του ΠΑΣΟΚ, καθώς και με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Διαβάστε την επιστολή της κ. Ξενογιαννακοπούλου εδώ

Εικόνα αποσύνθεσης

Κατέρρευσε η αρχική εικόνα εκτόνωσης που δινόταν, ως πληροφόρηση από την Ιπποκράτους, για την έκτακτη σύγκλιση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

Η ένταση χτύπησε κόκκινο, με τον Ε.Βενιζέλο να θέτει ζήτημα διαγραφής για όποιον δεν ψηφίσει τα μέτρα.

Με την πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε και ο Μ.Χρυσοχοϊδης που ήρθε μάλιστα σε σκληρή, λεκτική, αντιπαράθεση με τον Κώστα Σκανδαλίδη που διανθίστηκε και με χαρακτηρισμούς.

Ο κ.Κώστας Σκανδαλίδης αποκάλεσε ''λομπίστα'' τον κ.Χρυσοχοϊδη,εμμέσως πλην όμως σαφώς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση.

Ο κ.Σκανδαλίδης ήρθε σε αντιπαράθεση και με τον κ.Βενιζέλο, του οποίου ήταν ένθερμος υποστηρικτής κατά τη διάρκεια της εκλογής του στην Προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ο πρώην υπουργός θεωρείται ο αρχιτέκτονας της ιδέας της μιας και μοναδικής υποψηφιότητας, αυτής του κ.Βενιζέλου, που θα ενίσχυε την ενότητα του ΠΑΣΟΚ.

Από τη συνεδρίαση φάνηκε ότι υπάρχουν 6 Βουλευτές που είτε έχουν αποφασίσει να καταψηφίσουν τα μέτρα είτε προβληματίζονται.

Είναι οι Σκανδαλίδης,Κουτσούκος,Κασσής,Παραστατίδης( ο οποίος δεν ήταν παρών),Μπόλαρης και Τζάκρη. Ήταν μάλιστα τέτοια η ένταση που επικράτησε από τις αντεγκλήσεις, που ο Βουλευτής Ιωαννίνων κ.Μ.Κασσής αποχώρησε από τη συνεδρίαση με βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον όσων οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στο 4%, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στο παρασκήνιο βέβαια, οι διαφωνούντες λένε ακόμα χειρότερα. Όπως ότι δεν μπορεί να δοθεί ψήφος στα μέτρα από επαγγελματίες υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που έχουν ήδη κάνει συναλλαγή με το Σαμαρά και τη Ν.Δ αλλά και από Βουλευτές που στενά συγγενικά τους πρόσωπα είναι στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου.

Από την άλλη πλευρά, οι μνημονιακοί Βουλευτές κατηγορούν τους διαφωνούντες ότι σκοπός τους είναι να μετατρέψουν το ΠΑΣΟΚ σε συνιστώσα του Σύριζα.

Είναι φανερό ότι στους παλαιότερους η εικόνα που επικρατεί σήμερα στο ΠΑΣΟΚ, θυμίζει την εικόνα διάλυσης της ΕΔΗΚ του 1978, με τις συνεχείς αποχωρήσεις,διασπάσεις και μετακινήσεις βουλευτών.

Τον κ.Βενιζέλο φοβίζει το ενδεχόμενο και άλλων διαρροών. Έντονο προβληματισμό προκαλεί η σιωπή των κ.κ Ανδρουλάκη,Κεγκέρογλου και Δριβελέγκα που θεωρούνται ύποπτοι όπως και της κ.Γκερέκου.
Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ