2012-10-30 16:21:22
Φωτογραφία για Αλβανός ΥΠΕΞ: Δεν θα ξαναεπιτρέψουμε πορείες Ελλήνων εθνικιστών στην Αλβανία! [VIDEO]
Για ασέβεια κατηγορεί το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας ο Αλβανός ΥΠΕΞ!

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμοντ Παναρίτι, θεώρησε αδικαιολόγητες τις πορείες Ελλήνων εθνικιστών στο έδαφος της Αλβανίας και παράλληλα τόνισε πως τέτοιες συμπεριφορές δεν θα ξαναγίνουν ανεκτές.

«Θεωρώ ότι είναι απολύτως αδικαιολόγητες οι πορείες αυτές που σου θυμίζουν τις πορείες της εποχής του Β 'Παγκόσμιου Πόλεμου, "την μεγάλη πορεία προς τη Ρώμη" και ούτω καθεξής, γιατί κανονικά είναι περιττές. Προφανώς τέτοιες πορείες μπορούν να γίνουν πολύ καλά στην Ελλάδα και δεν χρειάζεται να γίνονται τέτοιες επιδρομές στο αλβανικό έδαφος και πολύ περισσότερο χωρείς να υπάρξει προηγούμενη επικοινωνία με τις Αρχές της γειτονικής χώρας, πράγμα το οποίο  αποτελεί έλλειψη σεβασμού», δήλωσε ο Παναρίτι κατά τη διάρκεια συνέντευξης για το αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό "ABC News".

Ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε για άλλη μια φορά από την Ελλάδα να «κρατήσει υπό έλεγχο τις εξτρεμιστικές, φασιστικές και εθνικιστικές ομάδες», πράγμα το οποίο είχε ζητήσει και κατά την συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του Δ. Αβραμόπουλο, αναφέρουν αλβανικά δημοσιεύματα.


 «Κάνουμε έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να έχει περισσότερο υπό τον έλεγχό της τις εξτρεμιστικές ομάδες, καθώς και για κάθε κίνηση τέτοιων ομάδων θα πρέπει να ενημερώνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας.  Τα εκκρεμή ζητήματα δεν μπορούν να επιλυθούν σε κλίμα έντασης. Δεν θα επιτρέψουμε σε εθνικιστικές ομάδες να κάνουν τέτοιες αδικαιολόγητες πορείες. Είναι καλύτερα να τις προλαμβάνουμε παρά να παράγουμε ένα κλίμα έντασης», δήλωσε ο Αλβανός ΥΠΕΞ Εντμόντ  Παναρίτι.

Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του Ελληνικού ΥΠΕΞ, αν θα δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση ή αν θα συνεχίσει τη «διπλωματία» της σιωπής Διαβάστε περισσότερα στο Aftonomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ