2012-10-27 16:01:34
Φωτογραφία για Ιδού η λίστα Λαγκάρντ κατά το «HOT DOC»
Το περιοδικό «HOT DOC» δημοσίευσε τα 2059 ονόματα της περίφημης λίστας Λαγκάρντ.  Στην λίστα περιλαμβάνονται μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού, τραπεζικού και εφοπλιστικού κόσμου. Υπενθυμίζεται πως η λίστα αφορά καταθέσεις στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία. Ξεκίνησαν οι διαψεύσεις από άτομα που βρίσκονται στη λίστα.

Ωστόσο, το περιοδικό δεν δημοσίευσε ούτε τα ποσά που είχε κάθε καταθέτης που αναφέρεται στην λίστα, ούτε τις ημερομηνίες, επομένως είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς τις λεπτομέρειες για κάθε περίπτωση ούτε φυσικά είναι βέβαιο πως τα ονόματα αυτά έχουν σχέση με παράνομο χρήμα ή φοροδιαφυγή.

Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται στη λίστα, η οποία αφορά στις καταθέσεις Ελλήνων πολιτών στη συγκεκριμένη ελβετική τράπεζα, δεν μπορούν να θεωρηθούν σε καμία περίπτωση αυτομάτως ύποπτοι φοροδιαφυγής, αφού οι περισσότεροι εξ’ αυτών  θα μπορούσαν νομίμως να κατέχουν χρήματα στο εξωτερικό. Άλλωστε πολλοί εξ' αυτών των λογαριασμών εμπεριέχουν πολύ μικρά ποσά (ακόμα και φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό) ανάξια φορολογικής αναζήτησης.


Στη λίστα του "Ηot Doc" βρίσκονται επιχειρηματίες όπως οι Γιώργος και Φώτης Μπόμπολας, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και οι αδελφοί Μαρινόπουλοι, οι εφοπλιστικές οικογένειες Μαρτίνου και Πατέρα, σχεδόν όλοι οι γνωστοί κοσμηματοπώλες, ο Δημήτρης Κοπελούζος, η επιχειρηματική οικογένεια Μπενρουμπή.

Όμως και ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και η σκιτσογράφος Κατερίνα Σχινά, αλλά και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας. O Γιώργος Τράγκας, ο οποίος σχολιάζοντας στο «Κontra» το γεγονός ότι βρίσκεται "μέσα στη λίστα", επεσήμανε πώς τα χρήματα αυτά τα τοποθέτησε στην Ελβετία μεταξύ του 2001 – 2002 και ως εκ τούτου καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι κατάλογοι αυτοί είναι παλαιοί και ενδεχομένως δεν ταυτίζονται με τη λίστα που παρέδωσαν οι Γάλλοι στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Επίσης ο δημοσιογράφος Π. Λάμψιας δήλωσε κατηγορηματικά ότι η λίστα που παρουσιάστηκε είναι προιόν πλαστογραφίας.  «Ουδέποτε είχα ή έχω λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού ούτε φυσικά στην HSBC. Σε ότι με αφορά πρόκειται περί υπόθεσης πλαστογραφίας», ανέφερε με επιστολή του στο «Fimotro» o κ. Λάμψιας.

Σ.Σ: Το Tvxs, παρουσιάζει την λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό HOT DOC χωρίς φυσικά να αποδέχεται ότι τα ονόματα έχουν σχέση με παράνομο χρήμα ή φοροδιαφυγή

(Κάντε κλικ στις εικόνες)
anarxikostrapezitis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ