2012-10-10 08:01:55
Φωτογραφία για Follow us on Facebook Subscribe to our RSS feed ΕΙΔΗΣΕΙΣ  »  ΚΥΠΡΟΣ  »  Πολιτική Σκληρή με την Τουρκία η έκθεση προόδου, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο
Με τίτλο «Παρέμβαση για την Κύπρο στην έκθεση» στο πρωτοσέλιδό της η τουρκική εφημερίδα «Ταράφ» γράφει ότι στην έκθεση προόδου της ΕΕ για την Τουρκία έγιναν αλλαγές στο κομμάτι σχετικά με την Κύπρο εναντίον της Αγκυρας.

Η έκθεση, που θα δημοσιοποιηθεί αύριο περιλαμβάνει πιο σκληρές επικρίσεις συγκριτικά με παλαιότερες, αναφέρεται. Στο κεφάλαιο «Κύπρος», με την παρέμβαση των Ε/κ διπλωματών, όπως γράφει η εφημερίδα, κατέστη η Τουρκία υπεύθυνη για όλες τις αρνητικές εξελίξεις.  Έγιναν προσθήκες και η έκθεση κατέστη πιο σκληρή, σύμφωνα με την «Ταράφ».

Οι αντιδράσεις της Τουρκίας έναντι των εργασιών φυσικού αερίου της Κύπρου στη Μεσόγειο παρουσιάστηκαν ως απειλή, όπως αναφέρεται, ενώ καταγράφηκε και το γεγονός ότι η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η εφημερίδα «Ακσιάμ», επίσης στην πρώτη της σελίδα με τίτλο «Η Αγκυρα αντέδρασε στην έκθεση» γράφει ότι η έκθεση προόδου της ΕΕ για την Τουρκία θα ανακοινωθεί αύριο, αλλά η Αγκυρα αντέδρασε στο σχέδιο του κειμένου και στην αναφορά πως δημοσιογράφοι στην Τουρκία, εξαιτίας της παρούσας κυβέρνησης, έχασαν τη δουλειά τους για τα όσα έγραψαν. Η Τουρκία, προστίθεται, αντέταξε ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι ισχυρισμοί ότι οι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν για τα όσα έγραψαν. Η Αγκυρα, αναφέρεται, ζήτησε να βγει το κομμάτι αυτό από το κείμενο.

http://www.onlycy.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ