2012-10-02 16:21:53
Φωτογραφία για Αρώματα με φερομόνες ... σέρνουν τους άντρες από τη μύτη
α αρώματα είναι γνωστό ότι διεγείρουν τη φαντασία των ανθρώπων. Σε προηγούμενο άρθρο αναφέραμε για το πώς ένα άρωμα μπορεί να συνδεθεί με μία ανάμνηση ή μία κατάσταση ενώ σε ένα άλλο άρθρο αναφέραμε διάφορες χρήσιμες πληροφορίες - συμβουλές για αρώματα όσον αφορά τον ψεκασμό, την αποθήκευση, τη διάρκεια, κ.τ.λ. Όπως είναι λογικό, η επιλογή του αρώματος είναι καθαρά προσωπική επιλογή και θα πρέπει να ταιριάζει με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα της κάθε γυναίκας. Όπως είπαμε και πριν, μία από τις χρήσεις ενός αρώματος είναι να διεγείρει την φαντασία των ανθρώπων. Πολλές εταιρίες παραγωγής αρωμάτων, όπως ισχυρίζονται, προχώρησαν ακόμα παραπάνω τις μαγικές ιδιότητες των αρωμάτων. Έτσι ... δημιούργησαν αρώματα που όπως λένε κυριολεκτικά σέρνουν τους άντρες από τη μύτη. Φυσικά αναφερόμαστε σε αρώματα με φερομόνες που όπως υπόσχονται μπορούν να μαγνητίσουν τους άντρες. Τι είναι όμως οι φερομόνες; Μπορούν πράγματι να σύρουν τους άντρες από τη μύτη ή μήπως είναι άλλο ένα τέχνασμα marketing για να πουλήσουν; Ας δούμε λοιπόν ορισμένες πληροφορίες για τα αρώματα με τις φερομόνες και τα συμπεράσματα δικά σας.


Τι είναι οι φερομόνες;

Οι φερομόνες είναι διάφορες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται από το ζωικό βασίλειο και από τα έντομα με τις οποίες το κάθε είδος μπορεί να στείλει διάφορα μηνύματα σε άλλα ζώα του ίδιου είδους. Τα μηνύματα αυτά μπορεί να είναι διάφορα. Έτσι έχουμε φερομόνες που εκπέμπονται για να προειδοποιήσουν ότι υπάρχει κίνδυνος, φερομόνες που βοηθούν στον εντοπισμό τροφής, καθώς και φερομόνες που υποδεικνύουν ερωτική διάθεση. Οι τελευταίες φερομόνες είναι αυτές που αποτελούν τη βάση της θεωρίας για τα αρώματα - ερωτικά φίλτρα που περιέχουν φερομόνες.

Πώς λειτουργούν οι φερομόνες;

Όπως είπαμε και πριν, τα ζώα και τα έντομα χρησιμοποιούν φερομόνες για να μεταφέρουν μηνύματα. Έτσι... υπάρχουν και φερομόνες που χρησιμοποιούνται για να μεταφέρουν την ερωτική διάθεση. Αυτό είναι ευρέως γνωστό ιδιαίτερα σε επιστήμες που έχουν να κάνουν με εντομολογία. Άλλωστε υπάρχουν διάφορα προϊόντα που λειτουργούν ως παγίδες εντόμων τα οποία βασίζουν την λειτουργία τους στις φερομόνες. Η διαδικασία είναι η εξής. Τα έντομα (και ορισμένα ζώα) εκπέμπουν διάφορες χημικές ουσίες (τις φερομόνες) για να προσελκύσουν το ταίρι τους. Μόλις το άλλο έντομο μυρίσει αυτή την χημική ουσία, το προσεγγίζει με σκοπό την αναπαραγωγή. Το αποτέλεσμα είναι η παγίδευση του εντόμου στην παγίδα.

Φερομόνες για τον άνθρωπο

Πολλοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι οι φερομόνες μπορούν να λειτουργήσουν και στον άνθρωπο. Έτσι... δημιούργησαν διάφορα αρώματα που περιέχουν αυτές τις "θαυματουργές" ουσίες που υπόσχονται θαύματα. Σύμφωνα με αυτούς, όταν μια γυναίκα φορέσει ένα τέτοιο άρωμα, οι φερομόνες που εκπέμπει την κάνουν ακαταμάχητη και οι άντρες πέφτουν στα πόδια της χωρίς να μπορούν να αντισταθούν. Από την άλλη βέβαια υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν ότι στον άνθρωπο οι φερομόνες δεν έχουν επίδραση όπως στα ζώα ή τα έντομα.

Αρώματα με φερομόνες

Το αν μπορούν να έχουν επίδραση στον άνθρωπο τα αρώματα με φερομόνες μένει να μας το πουν οι ειδικοί ή οι γυναίκες που το έχουν δοκιμάσει.

Εσείς τι πιστεύεται;

Εσείς τι πιστεύεται; Μπορούν άραγε τα αρώματα με φερομόνες να αυξήσουν την ερωτική έλξη ή μήπως είναι άλλο ένα τέχνασμα marketing για να αυξηθούν οι πωλήσεις ορισμένων αρωμάτων; Ψηφίστε και δείτε τις απόψεις των άλλων αναγνωστριών.

http://www.dynamikhgynaika.gr
  
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ