2012-03-20 10:40:03
Φωτογραφία για Η ΑΕΚ στη… ζητιανιά!
Σκληρή, αλλά πέρα για πέρα αληθινή προσέγγιση. Η ΑΕΚ έχει ξεπέσει στην επαιτεία καθώς οι αμέτοχοι δισεκατομμυριούχοι πρώην και νυν ιδιοκτήτες της έχουν συναποφασίσει (;) ότι δεν θα βάλουν άλλα χρήματα. Με τον πλέον απλό τρόπο: ρίχνοντας ο ένας το μπαλάκι των ευθυνών στον άλλον, κάτι που ίσως (και να) έπεισε μερικούς κατά τις πρώτες ημέρες της μεγάλης κρίσης, ωστόσο στην πορεία αποδείχθηκε μία απόφαση που ενδέχεται να πάρθηκε από κοινού «Δεν πληρώνω εγώ, μην πληρώνεις κι εσύ, ας πληρώσει ο άλλος και θα έρθει ο αποκλεισμός για να το χωνέψουν όλοι ότι εμείς τελειώσαμε».

Όχι, δεν είναι ατάκα που σκαρφίστηκα, είναι ακριβώς όπως μου τη μετέφερε άνθρωπος που χρόνια τώρα με τη στάση του απέναντι στην ΑΕΚ έχει αποδείξει την αγάπη του για εκείνη και διατηρεί επαφή με τους περισσότερους της άλλοτε (αποκαλούμενης και ως) «ομάδας σωτηρίας 2004». Γι αυτό κι εμείς εδώ στο Sport24.gr επιμένουμε εδώ και κάμποσες ημέρες ότι το φούντο οι αμέτοχοι το έχουν συναποφασίσει.


Το «δράμα» του Παππά και των άλλων!

Είναι πραγματικά τόσο μα τόσο λυπηρό αυτό που συμβαίνει στον άλλοτε ενεργό μεγαλομέτοχο που βρήκε τον Κασνακίδη και την τρέλα του για τη δημοσιότητα μπόσικους ώστε να χρίσει μεγαλομέτοχους τους Supporters και να επιτύχει την απόδρασή του από την ΑΕΚ. Διαβάσαμε με μεγάλη συμπάθεια και κατανόηση (από «κιτρινόμαυρο» έντυπο μάλιστα!) ότι το τελευταίο οικονομικό έτος δεν παρουσίασε κέρδη και δεν βγάζει τόσα όσα ο Μαρινάκης. Άρα κατ’ επέκταση του είναι πλέον αδύνατο να βοηθήσει και την ΑΕΚ. Ζει ένα πραγματικό δράμα ο άνθρωπος…

Την ίδια ώρα μαθαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι στον «Τιτάνα» του Τάκη Κανελλόπουλου εξεγέρθηκαν επειδή είναι αρκετούς μήνες μέσα (και καλά έπραξαν οι άνθρωποι εφόσον ισχύει αυτό) ζητώντας του να μην δώσει χρήματα σε τρίτους πριν εκείνοι πάρουν τα οφειλόμενα, οπότε πλέον (και) για τον άλλοτε αντιπρόεδρο είναι πλέον σχεδόν αδύνατη η συνδρομή του στην ΑΕΚ. Μην φανταστείτε, γύρω στις 100.000 είχε στο μυαλό του να βάλει, αλλά κάπου στο δρόμο μάλλον χάθηκαν και αυτές.

Απομένει να διαβάσουμε και να ενημερωθούμε ότι σχετικά προβλήματα στις επιχειρήσεις τους αντιμετωπίζουν και οι άλλοι συνοδοιπόροι του 2004, έτσι για να το εμπεδώσουμε ότι όχι απλώς δεν σκοπεύουν να καλύψουν το χρέος των 8 εκατ. ευρώ _ που θα έπρεπε εκείνοι (όλοι μαζί) να κλείσουν _ ως την 30η Ιουνίου, αλλά προφανώς δεν σκοπεύουν να δώσουν ούτε τα μισά των… μισών για το προαναφερθέν ποσό.

Επαιτεία, άγνωστοι επιτήδειοι και κίνδυνοι

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο να κυκλοφορεί σενάριο σύμφωνα με το οποίο έλληνας μεσάζοντας-εκπρόσωπος ενός άγνωστου αμερικανικού fund έχει συμφωνήσει με την ΠΑΕ ΑΕΚ για την αγορά ποσοστού 40% (επί του συνόλου των μετοχών της εταιρείας) αντί μόλις 2 εκατ. ευρώ! Δηλαδή με τη μετοχή να τιμάται στο 0,30 του ευρώ, απόφαση η οποία, σύμφωνα με την προ μερικών ημερών τοποθέτηση του προέδρου της ΑΕΚ Ανδρέα Δημητρέλλου, κρύβει πολλές παγίδες και ορατούς κινδύνους καθώς επιτρέπει στον οποιονδήποτε επιτήδειο να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας με ελάχιστα χρήματα…

Η ΠΑΕ διέψευσε το σενάριο, μίλησε για επαφές οι οποίες ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, ενώ ο αντιπρόεδρός της Χάρης Οικονομόπουλος εξήγησε ότι μία τέτοια συναλλαγή δεν μπορεί να γίνει μυστικά από τη στιγμή που για τη μείωση στην τιμή της μετοχής πρέπει να αποφασίσει το ΔΣ. της ΠΑΕ μέσω Γενικής Συνέλευσης.

Αυτό που το Sport24.gr καταλαβαίνει μέσα από το ρεπορτάζ που έκανε τις τελευταίες ώρες, είναι ότι η αναγκη και για το τελευταίο ευρώ έχει φέρει την εταιρεία σε κατάσταση επαιτείας, γεγονός το οποίο ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους. Αυτούς που θα φέρει μία απόφαση μεταβίβασης μεγάλου ποσοστού μετοχών σε ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν ελεγχθεί επαρκώς.

Είναι τέτοια η ανάγκη της ΑΕΚ για την άμεση εύρεση ρευστού προκειμένου να αποφευχθεί ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός της (σε πρώτη φάση) και η συμμετοχή της στην επόμενη Σούπερ Λίγκα (σε δεύτερη), που η λάθος κίνηση μονίμως παραμονεύει…

«Δεν θα ανοίξουμε την πόρτα σε επικίνδυνους»

Αυτή ήταν η δέσμευση των αξιωματούχων της ΠΑΕ ΑΕΚ σε επικοινωνία που είχε μαζί τους το Sport24gr. Η νυν διοίκηση, παρά το χλευασμό που (αδίκως ως σήμερα) της αποδίδεται για λάθη καταστροφικά στα οποία υπέπεσαν οι προηγούμενοι, προσπαθεί να προκαλέσει την συσπείρωση των μεγάλων ενωσίτικων δυνάμεων και να αντλήσει μέσα (και) από αυτούς τους απαιτούμενους πόρους.

«Υπάρχει ο λογαριασμός για τον κόσμο, αλλά εμείς δεν περιμένουμε τα πάντα από εκεί, αντιθέτως συνεχώς προσπαθούμε να πείσουμε ανθρώπους με σημαντική επιφάνεια να βοηθήσουν ώστε να συλλέξουμε σε πρώτη φάση τα 2,5 εκατ. ευρώ που λείπουν για τις πληρωμές εκείνες που θα πείσουν την UEFA» μας είπε άνθρωπος της ΠΑΕ, ως επίρρωση του συμπεράσματος ότι η ΑΕΚ, μην έχοντας άλλον τρόπο αντίδρασης, έχει πλέον ξεπέσει στη… ζητιανιά! GreekzNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ