2012-10-01 15:32:04
Φωτογραφία για 15 νεκροί στη Συρία από αεροπορικούς βομβαρδισμούς
Πέντε παιδιά ανάμεσα στα θύματα, που ενδεχομένως να αυξηθούν, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το συριακό καθεστώς κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι επεξεργάζονται σενάριο ανατροπής του τύπου Ιράκ.

15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Συρία, μετά τις αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού στην πόλη Σαλκίν στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας. κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Βίντεο που ανήρτησαν ακτιβιστές στο διαδίκτυο δείχνουν απανθρακωμένα και διαμελισμένα πτώματα.

Σε παράλληλη εξέλιξη, ο σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ κατηγορεί τις ΗΠΑ, με συνέντευξή του σε λιβανέζικο κανάλι, ότι εργάζονται για την πτώση του καθεστώτος της Δαμασκού χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τα χημικά όπλα, όπως έκαναν και με το Ιράκ.

«Το θέμα αυτό (των χημικών όπλων) είναι μια επινόηση της αμερικανικής κυβέρνησης», δήλωσε ο Μουάλεμ: «Αυτά τα χημικά όπλα, εάν υπάρχουν, επαναλαμβάνω, εάν υπάρχουν, πώς είναι δυνατό να τα χρησιμοποιήσουμε κατά του ίδιου του λαού μας;» τόνισε.«Ομως, αυτό δε σημαίνει ότι η Συρία διαθέτει χημικά όπλα ή ότι έχει την πρόθεση να τα χρησιμοποιήσει τα όπλα αυτά κατά του λαού της
. Είναι μια ουτοπία που επινόησαν (οι ΗΠΑ) για να εξαπολύσουν επιχείρηση κατά της Συρίας όπως έπραξαν στο Ιράκ», υπογράμμισε ο σύρος υπουργός.

Την Παρασκευή, ο υπουργός 'Αμυνας των ΗΠΑ, Λίον Πανέτα, είχε δηλώσει ότι η συριακή κυβέρνηση μετακίνησε τα χημικά όπλα για λόγους ασφαλείας.
left.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ