2012-09-17 11:06:05
Φωτογραφία για Είμαστε Έλληνες! Θέλουμε ελληνικό σχολείο, λένε τα Ελληνόπουλα του Γυμνασίου-Λυκείου Φρανκφούρτης
Έλληνες μαθητές που ζουν στην Φρανκφούρτη απέστειλαν επιστολή, στην οποία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική γλώσσα που τείνει προς εξαφάνιση, καθώς οι ώρες των ελληνικών λιγοστεύουν στο γερμανικό σχολείο, όπου φοιτούν. Κάνουν μάλιστα έκκληση στο ελληνικό κράτος να παρέμβει για τα απόδημα ελληνόπουλα και να κρατήσει ζωντανούς τους δεσμούς με τη γλώσσα και την ιστορία.

«Είμαστε το μέλλον σας! Τρέφουμε την ελπίδα ότι θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα!» φωνάζουν τα παιδιά, στηρίζοντας την Ελλάδα και δίνοντας παράλληλα τον δικό τους αγώνα για να κρατήσουν όρθια την γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό της.. Άραγε θα τους ακούσει κανείς; Θα ακούσει γενικά τους νέους ανθρώπους που δηλώνουμε παρόντες και έτοιμοι να βάλει ο καθένας το λιθαράκι του για την επόμενη μέρα;

Ως πότε θα συνεχιστεί η ηθική παρακμή αυτής της χώρας, που έχει προκαλέσει τη σημερινή χαώδη κατάσταση στο κράτος; Αφού η γενιά της Μεταπολίτευσης «ιδεολογικοποίησε» τα πάντα, υποβαθμίζοντας την έννοια του Ελληνισμού, ας δώσει τουλάχιστον τώρα το μικρόφωνο στους νέους ανθρώπους, εμπλουτίζοντάς τους μόνο, και το τονίζουμε, μόνο με εμπειρία, προκειμένου να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας
. Τα άλλα ας τα αφήσουν στον αυθορμητισμό της σκέψης μας. Μην φτιάξετε το νέο, όπως είναι το παλιό Σας παραθέτουμε ακολούθως την ανοιχτή επιστολή των μαθητών του Γυμνασίου-Λυκείου Φρανκφούρτης:

«Πώς ζει ένας έφηβος με διπλή ταυτότητα; Στην Ελλάδα, Γερμανός…και στη Γερμανία, Έλληνας…

Είμαστε Έλληνες. Έτσι, τουλάχιστον, νιώθουμε.

Είμαστε το μέλλον σας. Αντηχεί στ΄ αυτιά μας καθημερινά, σας ακούμε με «περηφάνια» να στηρίζετε όλες σας τις ελπίδες σε εμάς.

Έπειτα, όμως, απορούμε…!!

Πώς να θεωρούμαστε ακόμη Έλληνες όταν η δυνατότητα εκπαίδευσής μας στο ελληνικό σχολείο είναι ανύπαρκτη;

Πώς να αποτελέσουμε το μέλλον όταν σήμερα κινδυνεύουμε να αποκοπούμε από ΕΣΑΣ, όταν κινδυνεύουμε να πάψουμε να διδασκόμαστε τη γλώσσα μας;

Διότι αυτό θα συμβεί εάν δεν αντιμετωπισθούν τα προβλήματα στην εκπαίδευση των Ελλήνων, των εκτός συνόρων.

Είμαστε μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Φρανκφούρτης.

Αποτελούμε πλέον το μεγαλύτερο σε αριθμό μαθητών, ελληνικό σχολείο της Γερμανίας, καθώς και το μοναδικό που προσφέρει φοίτηση από το Δημοτικό έως και το Λύκειο. Οι περισσότεροι από μας τρέφουμε την ελπίδα να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας, ακόμη και σήμερα ενώ αισθανόμαστε άμεσα τις δυσκολίες που η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει.

Αυτή όμως η ελπίδα…κι ας πεθαίνει τελευταία…κάποτε εξαντλείται. Ιδιαίτερα όταν και ένα μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους το πρόγραμμα μαθημάτων δεν ξεπερνά τις τέσσερις ώρες ημερησίως.

Και ιδιαίτερα όταν ο αριθμός των καθηγητών για Γυμνάσιο και Λύκειο δεν ξεπερνά τους δέκα, εμποδίζοντας έτσι τη διδασκαλία βασικών μαθημάτων.

Παρόλες τις προσπάθειες και τις υπερωρίες των καθηγητών μας είναι αδύνατον να καλυφθεί το πρόγραμμα.

Προσπαθούμε να δείξουμε υπομονή και κατανόηση ως προς τις συνθήκες στην Ελλάδα.

Αναρωτιόμαστε όμως, πότε θα δείξει κάποιος κατανόηση και θέληση να βοηθήσει τη δική μας κατάσταση, να νοιαστεί για το μέλλον εκατοντάδων ελληνόπουλων στο εξωτερικό.

Φρανκφούρτη, Σεπτέμβριος 2012

«…Ήδη σχεδόν ένας μήνας χωρίς καθηγητές…!

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ellas2.wordpress.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ