2012-09-11 08:20:28
Φωτογραφία για 1η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΥΡΗΝΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝ.Α (Κίνημα Αναγέννησης) ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Σε κεντρικό ξενοδοχείο των Πατρών συναντήθηκαν χτες το απόγευμα οι πρώτοι πυρηνάρχες από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου. Οι εργασίες κράτησαν έως αργά το βράδυ. 

Στην πολιτική του εισήγηση ο συντονιστής του «ΚΙΝ.Α» Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε:

«Όλοι ξέρουμε τι χρειάζεται ο τόπος. Αυτό που δεν είδαμε ως τώρα είναι ένα ειλικρινές σθεναρό και αποτελεσματικό ξεκίνημα. 

Μία αντεπίθεση της ηθικής και της λογικής. 

Αυτή δεν μπορεί παρά να έρθει από το πολιτικό σύστημα. Όχι μόνο σαν πλέγμα μέτρων, αλλά και σαν υπόδειγμα, αλλά και σαν σύνθημα για μία συλλογική προσήλωση σε ιδέες και πολιτικές παρεμβάσεις που θα φέρουν την αναγέννηση στον τόπο.

Η πρωτοφανής κρίση μας προτείνει την ιστορική ευκαιρία για τις πραγματικές αναγεννητικές αλλαγές. Τι απαιτεί η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ όλοι το ξέρουμε. 

Ήρθε η ώρα να δώσουμε -στο κίνημα για την Αναγέννηση της χώρας και της παράταξης- χώρο να περάσει και «αέρα να αναπνεύσει».»


Οι «κινηματίες» της κεντροδεξιάς συμφώνησαν στις μορφές της οργανωμένης εσωκομματικής αντίδρασης μέσα από νέους τρόπους, έξυπνους, μαχητικούς ακόμα και ακτιβιστικούς, προκειμένου να ξυπνήσουν τα αντανακλαστικά των εκπροσώπων, των κομματικών οργανώσεων και που θα έχουν ως τελικούς αποδέκτες τους «γαλάζιους» Βουλευτές και Υπουργούς.

Ο συντονιστής του ΚΙΝ.Α. Νίκος Νικολόπουλος, επέμεινε στον εναλλακτικό δρόμο εξόδου από την κρίση που η Ν.Δ. προεκλογικά είχε χαράξει και είχε παρουσιάσει στα ΖΑΠΕΙΟ Ι,ΙΙ,ΙΙΙ και μετεκλογικά επανέλαβε στην γραπτή συμφωνία των τριών κομμάτων. Στην συνέχεια παρουσίασε ένα νέο εθνικό σχέδιο δράσης μαζί και το όραμα, της αναγεννημένης Ελλάδας που θα στηρίζεται στην βάση της κοινής λογικής.

Για την δε, υλοποίηση παρουσίασε έναν συγκεκριμένο «οδικό» χάρτη καθώς και αναλυτικό  χρονοδιάγραμμα.

Ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας και Πρόνοια ακόμη  ότι η τρικομματική κυβέρνηση αποφασίζει σαν να' χει άγνοια των δοκιμασιών και των αντοχών του ελληνικού λαού γιατί μόνον έτσι μόνον μπορεί να εξηγηθεί την αμετροέπεια που διακρίνει τους τρεις αρχηγούς».

Έχοντας υιοθετήσει οι πυρηνάρχες την κεντρική εισήγηση προχώρησαν και όλοι συμφώνησαν πως τα «χτυπήματα» τις επόμενες μέρες πρέπει να' ναι οδυνηρά με σκοπό να καταστούν αποτρεπτικά του νέου «τιτανικού» που φέρνουν τα νέα μέτρα.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το σχετικό απόσπασμα της εισήγησης: «Η ιστορία με τους μουσικούς του «Τιτανικού» που έπαιζαν για να κρατούν ήρεμο τον κόσμο την ώρα του ναυαγίου, αλλά και για λόγους αξιοπρέπειας και μεγαλείου, είναι γνωστή. Για αυτό και εμείς δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια» !!! 

Ο συντονιστής της νεολαίας του ΚΙΝ.Α Αλέκος Ροδόπουλος στη χτεσινή σύναξη είπε: «Εμείς, οι νέες και οι νέοι, επιλέγουμε την λύση του αγώνα απέναντι σε κάθε δυσκολία. Όσο πιο μεγάλη δυσκολία, τόσο πιο μεγάλος αγώνας. 

Μεγάλος αλλά ουδέποτε μάταιος!!! 

Δεν πρέπει να αφεθούμε στους… άλλους. 

Αντίθετα, εμείς μόνοι μας πρέπει να κάνουμε παν δυνατόν για να τα καταφέρουμε. Και το «εμείς» αφορά την Βουλή των Ελλήνων, την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, την Αυτοδιοίκηση, τους συλλόγους και τις οργανώσεις πάσης φύσεως ακόμη και την κάθε οικογένεια ξεχωριστά».

Επίσης εξετάστηκε το ενδεχόμενο της αναζήτησης –φανερής και μυστικής- συνεργασίας των “Κινηματιών” με συγκεκριμένα κοινοβουλευτικά στελέχη που έχουν τις ίδιες ανησυχίες και τις οποίες έχουν ήδη μοιρασθεί με αρκετά μέλη των πυρήνων του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», σε πολλές περιοχές της Ελλάδος.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝ.Α κλείνει με την χαρακτηριστική πρόταση: «Η απόγνωση φέρνει την αντίσταση που κρατά ζωντανή την ελπίδα της ανάστασης και της αναγέννησης».

Όλοι έφυγαν με την υπόσχεση : «από της κατάθεσης στην Βουλή του νέου σκληρού πακέτου οριζόντιων περικοπών στα χαμηλά εισοδήματα, ο κάθε νομαρχιακός πυρήνας να αναλάβει την υποχρέωση να οργανώσει συνεντεύξεις προς τα περιφερειακά ΜΜΕ, προκειμένου ο συντονιστής του Κινήματος Αναγέννησης Νίκος Νικολόπουλος και τα στελέχη του ΚΙΝ.Α να παρουσιάσουν τον εναλλακτικό δρόμο και την κριτική τους».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι «κινηματίες» είχαν προσκαλέσει πριν την έναρξη των εργασιών της 1ης Συνόδου ομάδες ενστόλων, συνταξιούχων, δικαστικών, ευπαθών ομάδων καθώς και εκπροσώπους του σωματείου των απολυμένων stagers.

Στην πρώτη τους συνάντηση οι «πρωτεργάτες» του Κινήματος μεταξύ  άλλων κατέληξαν να βάλει την υπογραφή του, ο Βουλευτής και συντονιστής του ΚΙΝ.Α Νίκος Νικολόπουλος,  στο αίτημα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, για την διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες η Ελλάδα οδηγήθηκε στο μνημόνιο και στην τρόικα, συμφώνησαν οι «κινηματίες» για την αναγέννηση της χώρας υποστηρίζοντας έτσι έμπρακτα το αίτημα του Ελληνικού λαού.

Ενέκριναν το πλαίσιο δράσης του α΄ εξαμήνου . Καθόρισαν το πλαίσιο συμπόρευσης στα όποια θετικά έχει προχωρήσει η Κυβέρνηση, της συστηματικής εσωκομματικής αντίδρασης στα όσα αθετεί ο Α. Σαμαράς, αλλά και της αναζήτησης κοινών τόπων δράσης με Βουλευτές άλλων κομμάτων.

Τέλος, συζήτησαν πρωτότυπους τρόπους αντίστασης κατά των μνημονιακών μέτρων και των πολιτικών δυνάμεων που τα στηρίζουν και τα εφαρμόζουν, καθώς επίσης αναζήτησαν πρωτοβουλίες  και τρόπους για την αναγέννηση της κεντροδεξιάς με μία νέα-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Σ.Σ.

Πολλά  κινήματα ''ανατέλλουν'' στον πολιτικό ορίζοντα από στελέχη των δύο κομμάτων εξουσίας και να δούμε που θα καταλήξουν όλα αυτά. Πάντως είναι σημεία των καιρών  
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ