2012-09-06 15:34:08
Φωτογραφία για Έχει ήδη ξεκινήσει η προεργασία για την ίδρυση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης με συγχώνευση ΟΑΔΥΚ-ΟΑΝΑΚ-Υποδομές
Θέμα λίγων εβδομάδων είναι η συγχώνευση των Οργανισμών Ανάπτυξης Δυτικής και Ανατολικής Κρήτης και της Υποδομές Κρήτης ΑΕ, καθώς, ήδη ετοιμάζεται σχετική νομοθετική ρύθμιση. Ο νέος οργανισμός θα ονομάζεται... Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, με αρμοδιότητα την διαχείριση όλου του υδατικού δυναμικού που είναι κυρίως στην Δυτ. Κρήτη, αλλά και του φράγματος Αποσελέμη, καθώς επίσης και των αναγκαίων έργων στον ΒΟΑΚ και όχι μόνο.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Μανούσος Βολουδάκης, τα συναρμόδια υπουργεία, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες της συγχώνευσης των Οργανισμών, η οποία θα υλοποιηθεί άμεσα.

"Ασφαλώς και η πρόθεση της κυβέρνησης είναι η συγχώνευση των ομοειδών φορέων. Αυτό γίνεται σε ολόκληρη την χώρα. Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Δεικτάκης, προ αρκετών ημερών έχει αναφέρει ότι ΟΑΔΥΚ και ΟΑΝΑΚ συγχωνεύονται με απορρόφηση του ΟΑΝΑΚ από τον ΟΑΔΥΚ
. H δήλωση αυτή έγινε σε συνεννόηση με τους συναρμόδιους Υπουργούς" είπε ο κ.Βολουδάκης ανακοινώνοντας πως "ήδη ετοιμάζουμε την νομοθετική ρύθμιση για αυτή την συγχώνευση. Επιπλέον είναι σωστό και σκόπιμο στο νέο σχήμα να συμπεριληφθεί και η νεοσύστατη εταιρεία Υποδομές Κρήτης ΑΕ η οποία θα μπορέσει έτσι να λειτουργήσει περισσότερο αποτελεσματικά και με εξοικονόμηση δαπανών.

Ο νέος Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης που θα συσταθεί θα ασχολείται με τις βασικές υποδομές της Κρήτης και με την διαχείριση των υδάτων, όπως είναι και σήμερα το αντικείμενο των υπο συγχώνευση Οργανισμών."

Ερωτώμενος από το Flashnews.gr για το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης της συγχώνευσης, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν κατηγορηματικός :

"Είναι θέμα του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος, γιατί εργαζόμαστε μαζί με το Υπουργείο Ανάπτυξης εδώ και αρκετές εβδομάδες πάνω στο θέμα αυτό. Εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής συγχωνεύσεων φορέων. Είναι κάτι στο οποίο συμφωνούν όλοι θα προχωρήσουμε άμεσα στην υλοποίηση. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Πρωθυπουργού, κάνουμε τη δουλειά μας χωρίς τυμπανοκρoυσίες."

Υπενθυμίζεται πως η προετοιμασία για την συγχώνευση των ΟΑΔΥΚ και ΟΑΝΑΚ είχε ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2011 με την υλοποίηση σχετικής οικονομοτεχνικής μελέτης , αλλά δεν προχώρησε λόγω των πολιτικών αναταράξεων.

Έτσι τώρα πλέον, στην σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προστεθεί και η νεοσύστατη εταιρεία Υποδομές Κρήτης ΑΕ.

Να σημειωθεί πως η έδρα του ΟΑΔΥΚ (ο οποίος θα απορροφήσει τον ΟΑΝΑΚ) , όπως και των Υποδομών Κρήτης ΑΕ, είναι στα Χανιά, ενώ στην Δυτική Κρήτη βρίσκεται και ο κύριος όγκος του υδατικού δυναμικού της Κρήτης τον οποίο θα διαχειριστεί ο νέος Οργανισμός.

Επίσης, λόγω της άμεσης υλοποίησης των διαδικασιών συγχώνευσης των νυν Οργανισμών στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, δεν τίθεται θέμα ίδρυσης ξεχωριστής εταιρείας για το φράγμα Αποσελέμη, το οποίο θα διαχειρίζεται ο νέος Οργανισμός.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ