2012-08-08 12:48:03
Φωτογραφία για ΣΟΚ: Βίαιος θάνατος 17χρονης από βαφή μαλλιών
Ένας αγωνιώδης θάνατος που κράτησε λίγα δευτερόλεπτα ήταν η τελευταία ανάμνηση για ένα 17χρονο κορίτσι στη Σκωτία, το οποίο φέρεται να έπαθε αλλεργικό σοκ και κατέρρευσε 20 μόλις λεπτά αφότου έβαψε τα μαλλιά της.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η Τάμπαθα ΜακΚόρτ βρισκόταν στο σπίτι της φίλης της Χίθερ Γκούντχολ στο Λάναρκσαϊρ – όπου συνήθιζε να πηγαίνει πολλές φορές, κυρίως τα Σαββατοκύριακα – και αφού είχε βάψει τα μαλλιά της, καθόταν στο σαλόνι και έβλεπε τηλεόραση.

Σύμφωνα με την περιγραφή της φίλης της, λίγη ώρα μετά την εφαρμογή της βαφής, η Τάμπαθα κατευθύνθηκε προς το μπάνιο και στη συνέχεια βγήκε ουρλιάζοντας, τραβώντας με λύσσα τούφες από τα μαλλιά της και φωνάζοντας “όχι, όχι”. Έπειτα έκανε εμετό και κατέρρευσε.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της αγωνίας που έζησε η 17χρονη, τα μάτια της είχαν γυρίσει και απέκτησε τέτοια δύναμη, που χρειάστηκε να την ακινητοποιήσουν στο έδαφος δύο άνθρωποι.


Η φίλη της κάλεσε τις Πρώτες Βοήθειες, ωστόσο οι γιατροί που ήρθαν δεν μπόρεσαν να τη σώσουν. Ζήτησαν μόνο από την οικογένεια να βγει από το δωμάτιο και στη συνέχεια μετέφεραν την 17χρονη στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

“Η Τάμπαθα είχε αλλάξει πολλές φορές χρώμα στα μαλλιά της” είπε η Χίθερ, ενώ αναφερόμενη στο περιστατικό δήλωσε: “Ήταν πραγματικά τρομακτικό. Τα μάτια της είχαν γυρίσει και άρχισε να κάνει σαν άρρωστη. Ήταν ξαπλωμένη στο πάτωμα σαν ψεύτικη κούκλα”.

Τα δύο κορίτσια ήταν φίλες εδώ και δύο χρόνια και η Χίθερ ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη στην Τάμπαθα. “Ήταν μια πολύ καλή φίλη, τόσο γενναιόδωρη και γεμάτη αγάπη. Είχε μεγάλη καρδιά και ήταν αξιαγάπητη” λέει.

Και προσθέτει: “Σχεδιάζαμε να κάνουμε κοινό πάρτι για την ενηλικίωσή μας του χρόνου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε”.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα αίτια του θανάτου παραμένουν αδιευκρίνιστα. Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ο θάνατος να οφείλεται σε αλλεργικό σοκ, μια κομμώτρια ειδική στις βαφές δήλωσε: “Είναι εξαιρετικά σπάνιο να πάθει κάποιος βίαιη αλλεργική αντίδραση στη βαφή, ωστόσο δεν είναι πρωτοφανές”.
 nooz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ