2012-08-02 07:46:09
Φωτογραφία για Καυγάς μεταξύ Βενιζέλου και Χρυσοχοϊδη
Η έκρηξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την κριτική του τελευταίου στα οικονομικά μέτρα που...πήρε η κυβέρνηση παρά λίγο να προκαλέσει χθες τη νύχτα ρήξη στο εσωτερικό του κόμματος με απρόβλεπτες συνέπειες για τη συνοχή του.

Η ένταση ανάμεσα στους δύο - που είχε τροφοδοτηθεί και από άλλα περιστατικά τις τελευταίες ημέρες - προκλήθηκε σε σύσκεψη βουλευτών που συγκλήθηκε λίγο μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, όπου έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν τις αλλαγές του υπουργείου Παιδείας.

Εφτασε δε στα όρια όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μιχ. Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών σχετικά με τη δέσμη μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, παρενέβη και είπε, λίγο πολύ, στον Ευ. Βενιζέλο ότι το κόμμα θα πρέπει να στηρίξει το πακέτο.


«Τι μας λέτε ότι τα μέτρα είναι του Σαμαρά; Τα μέτρα αυτά είναι όλα εκείνα που είχαμε ψηφίσει τον Φεβρουάριο, με υπουργό Οικονομικών εσένα και τώρα απλώς τα επικαιροποιούμε! Εμείς τα πήραμε τα μέτρα!». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξερράγη. «Είσαι υπονομευτής, σήκω και φύγε! Την ίδια στάση κρατάς σε όλα τα θέματα. Το ίδιο έκανες και στην παιδεία... Υπονομεύεις συνεχώς την παράταξη!».

Τα αίματα άναψαν, ενώ πολλοί νέοι βουλευτές κοιτούσαν αμήχανοι. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος επέμεινε στην άποψή του και ταυτόχρονα σηκώθηκε και προχώρησε προς την έξοδο. «Να το πάρεις πίσω αυτό!», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης κινούμενος προς την πόρτα. «Δεν το παίρνω. Πήγαινε από 'δώ!», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος. «Εσύ να φύγεις από 'δώ!», ανταπάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, που ζητούσε να ανακαλέσει πολιτικά ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος συνέχισε στον ίδιο τόνο επισημαίνοντας ότι η τακτική του κ. Χρυσοχοΐδη τις τελευταίες ημέρες ήταν ουσιαστικά υπονομευτική της προσπάθειας που έκανε για να περάσει την πρότασή του για μέτρα σε δύο δόσεις, επιμήκυνση της περιόδου εφαρμογής τους ώστε να πέσουν πιο «μαλακά» σε μισθωτούς και συνταξιούχους και συνδυασμό τους με δέσμη αναπτυξιακών μέτρων και προστασίας της κοινωνικής συνοχής.
Τα Νέα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ