2012-07-30 11:34:53
Φωτογραφία για Κρατούμενος στις φυλακές Τρικάλων σχεδίαζε απόδραση με ...Ελικόπτερο !
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που μεγαλοκρατούμενος των Τρικάλων μεταφερόταν εν κρυπτώ και ξημερώματα στις φυλακές της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το «Βήμα». Η μεταγωγή είχε αποφασιστεί προκειμένου να χειρουργηθεί στο μάτι ο κρατούμενος.

Καθώς ο ασθενής ήταν επικεφαλής συμμορίας

που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη, κρίθηκε τελευταία στιγμή από τις Αρχές ότι η εγχείρηση δεν έπρεπε να γίνει σε νοσοκομείο κοντά στη φυλακή, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι σχεδιαζόταν απόδραση με ελικόπτερο.

Έτσι μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο γιατρός που τον χειρούργησε επέμενε ότι η επέμβαση θα μπορούσε να γίνει και οκτώ χρόνια μετά! Και όμως ο μεγαλοκρατούμενος είχε εξασφαλίσει γνωμάτευση ότι το περιστατικό ήταν επείγον... Ο ίδιος φαίνεται ότι εμπλέκεται τώρα στην υπόθεση του κυκλώματος στις φυλακές Τρικάλων που μοίραζε χάπια και άλλες ναρκωτικές ουσίες στο σχολείο των φυλακών.


Στη δικογραφία αναφέρεται ότι είχε μπει στις φυλακές μικρό περίστροφο που προοριζόταν μάλλον για τον αρχηγό στα Τρίκαλα αλλά τελικά τους πρόλαβαν.

Η αποκάλυψη του κυκλώματος στις φυλακές των Τρικάλων και όσα περιστατικά συνδέονται με τη δράση του και αναφέρονται στη δικογραφία είναι μόνο μερικά από τα εκατοντάδες που συμβαίνουν καθημερινά στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. «Όλα μπορούν να μπουν στις φυλακές» μας είπε έντιμος σωφρονιστικός υπάλληλος και μας περιέγραψε πώς σε φυλακή της Πελοποννήσου άλλη βάρδια εισάγει τα ναρκωτικά, άλλη τα κινητά και άλλη τα απαγορευμένα Εδώ και περίπου έναν χρόνο οι πληροφορίες που έφθασαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στις άλλες αρμόδιες αρχές περιέγραφαν με τα μελανότερα χρώματα τα περιστατικά παρανομίας σε όλες τις φυλακές, που στεγάζουν περίπου 12.200 κρατουμένους... Αποφασίστηκε η άρση του απορρήτου για κρατουμένους και ύποπτους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και το πρώτο λαβράκι πιάστηκε στα Τρίκαλα.

Έφοδος τα ξημερώματα

Ήταν το περασμένο Σάββατο ξημερώματα και με την αλλαγή της βάρδιας έγινε έφοδος στο αυτοκίνητο του σωφρονιστικού υπαλλήλου Α. Π. Ερεύνησαν το αυτοκίνητό του και βρήκαν υπνωτικά χάπια, ποσότητα χασίς και τέσσερα βιβλιάρια τραπέζης που έβγαλαν αργότερα λαβράκι. Όχι ότι ήταν έκπληξη για τους αστυνομικούς, αφού ο υπάλληλος μιλούσε πολύ στο τηλέφωνο και οι συνομιλίες ακόμη και με συγγενείς κρατουμένων ήταν αποκαλυπτικές. Ο υπάλληλος έκλεινε ραντεβού με τους κρατουμένους που έπαιρναν άδειες και τους κερνούσε καφέ στην πλατεία της Καρδίτσας, από όπου καταγόταν. Μιλούσε και μέσω Skype σε Ιnternet cafe για να μην αποκαλυφθεί.

Με τη συνεργασία της ερωτευμένης με κρατούμενο δασκάλας μοίραζε τα ναρκωτικά στις φυλακές, ενώ είχε εισπράξει από συγγενείς κρατουμένων 160.000 ευρώ λειτουργώντας και ως βαποράκι εμπόρων ναρκωτικών. Προφυλακίστηκε και του ασκήθηκε δίωξη για συμμετοχή σε συμμορία και εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών σε σωφρονιστικό κατάστημα. Μαζί του διώκονται και 27 κρατούμενοι αλλά και άλλοι 39 συγγενείς τους. Οι κατηγορούμενοι είναι συνολικά 67!Μεταξύ τους είναι προφυλακισμένη και δασκάλα η οποία δίδασκε και στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας των φυλακών. Η συγκεκριμένη ήταν ερωτευμένη με αλβανό κρατούμενο, καταδικασμένο για ναρκωτικά, επίσης κατηγορούμενο σήμερα, και μοίραζε ναρκωτικές ουσίες στο σχολείο που, αντί για χώρος δεύτερης ευκαιρίας, ήταν κέντρο διανομής ναρκωτικών.

Για την ιστορία, πάντως, την αρχική καταγγελία για την υπόθεση έκανε έντιμος υπάλληλος...

http://trikalagr.blogspot.gr/2012/07/1_30.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ