2012-07-19 18:21:03
Φωτογραφία για ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ(στην Ελλάδα αυτό που κάνει η Αυστραλία λέγεται ρατσισμός και ξενοφοβία)!!!
Να πάνε απ’ εκεί που ήρθαν!... Προσπάθειες της Αυστραλίας να γυρίσει πίσω τα σαπιοκάραβα των προσφύγων... Τη στιγμή που η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, για την αντιμετώπιση του προβλήματος των προσφύγων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, τα σαπιοκάραβα με εκατοντάδες παράνομους μετανάστες φορτωμένα φτάνουν στα χωρητικά ύδατα της Αυστραλίας(σχόλιο: στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντιπαράθεση, αλλά εκμετάλλευση του ζητήματος για ψηφοθηρικούς λόγους λίγο πριν τις εκλογές. Η Πολιτεία θέλει τον λαθρομετανάστη, αδιαφορώντας για το ποιόν του). Η αδυναμία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας να βρουν μια κοινή γλώσσα επίλυσης του προβλήματος, ενθαρρύνει όλο και περισσότερους διακινητές προσφύγων να στείλουν περισσότερα καράβια όσο ακόμα το τοπίο παραμένει θολό. Από τις αρχές, μάλιστα, της περασμένης εβδομάδας άρχισαν να φτάνουν στη θαλάσσια περιοχή γύρω από το Christmas Island και σαπιοκάραβα από τη Sri Lanka, με αποτέλεσμα η κατάσταση να οξύνονται και η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνηση, που ψάχνει απελπισμένα για κάποια λύση να επιδεινώνεται ραγδαία. Στο μεταξύ, ο πρέσβης της Sri Lanka στη Canberra δήλωσε προχθές ότι η κυβέρνηση της χώρας του, γυρίζει τα σαπιοκάραβα με τους Tamil πρόσφυγες πίσω, μετά τις διαβουλεύσεις που είχε με αξιωματούχους της αυστραλιανής κυβέρνησης.


Ο πρέσβης, Thisara Samarasinghe, που πριν διοριστεί πρέσβης της χώρας του στην Αυστραλία, ήταν ναύαρχος και αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Sri Lanka, δήλωσε ότι οι πρώτες επαφές μεταξύ των 2 χωρών άρχισαν το 2009 όταν υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας ήταν ο σημερινός υπουργός Άμυνας, Stephan Smith. Μετά την επίσκεψη του Stephen Smith στη Sri Lanka και τις συναντήσεις που είχε με τους εκεί αρμόδιους, είπε ο πρέσβης, η χώρα του άρχισε να γυρίζω πίσω τα σαπιοκάραβα με πρόσφυγες που ξεκινούσαν για να φτάσουν στην Αυστραλία. «Μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Sri Lanka» τόνισε ο πρέσβης κ. Samarasinghe, «εγώ ως αρχηγός του Ναυτικού πήρα αμέσως εντολή να μην επιτρέπω σε σαπιοκάραβα να εγκαταλείπουν τη Sri Lanka».

Σύμφωνα με τον πρέσβη, αυτοί που επιχειρούν να εγκαταλείψουν τη Sri Lanka για να ζητήσουν άσυλο στην Αυστραλία δεν είναι πρόσφυγες αλλά οικονομικοί μετανάστες που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα για να έλθουν στην Αυστραλία ως ειδικευμένοι εργάτες. Τα όσα είπε ο πρέσβης της Sri Lanka σχολίασε ο ομοσπονδιακός υπουργός Μετανάστευσης, Chris Bowen, αποπίπτοντας κατηγορηματικά ότι η Αυστραλία ζήτησε από την κυβέρνηση της Sri Lanka να γυρίζει πίσω τα σαπιοκάραβα με τους πρόσφυγες που επιχειρούσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους. Αναφερόμενος στο θέμα, ο σκιώδης υπουργός Μετανάστευσης, Scott Morrison, δήλωσε ότι τα όσα είπε ο πρέσβης της Sri Lanka, δείχνουν ότι η πολιτική της αντιπολίτευσης να γυρίζει τα σαπιοκάραβα των προσφύγων στην Ινδονησία μπορεί να εφαρμοστεί με επιτυχία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η απόφαση της αντιπολίτευσης να αντιμετωπίσει τις αφήξεις των προσφύγων μην επιτρέποντας στα σαπιοκάραβα να φτάνουν στην Αυστραλία, είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος επίλυσης του προβλήματος. Στο μεταξύ, την περασμένη Δευτέρα το ναυτικό της Sri Lanka γύρισε πίσω ένα σαπιοκάραβο με 109 πρόσφυγες που επιχειρούσε να εγκαταλείψει τη χώρα, ενώ την περασμένη βδομάδα εκατοντάδες πρόσφυγες είχαν την ίδια τύχη. Ήδη, οι αρχές της Sri Lanka έχει απαγγείλει κατηγορίες σε 250 άτομα που προσπάθησαν να εγκαταλείψουν παράνομα τη χώρα χωρίς την απαιτούμενη διαδικασία.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδονησίας, Marty Natalegawa, διέψευσε κατηγορηματικά τις δηλώσεις της ομοσπονδιακής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις οποίες οι σχέσεις μεταξύ των 2 χωρών είναι δυσλειτουργικές λόγω του προβλήματος των προσφύγων. «Διαφωνώ κάθετα με τα όσα ακούω», τόνισε ο ινδονήσιος υπουργός Εξωτερικών σε συνάντηση που είχε την περασμένη Δευτέρα με τον Αυστραλό υπουργό Εξωτερικών, Bob Carr. «Το θέμα των προσφύγων», πρόσθεσε, «είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αιτία επιδείνωσης των καλών σχέσεων μεταξύ των 2 χορών»...

αναγνωστρια
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ