2012-07-11 14:48:03
Φωτογραφία για Ενας χρόνος από την τραγωδία στο Μαρί
Συμπληρώνεται σήμερα ένας ακριβώς χρόνος από την τραγωδία στην ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους.

Λίγο πριν από τις έξι το πρωί της 11ης Ιουλίου 2011, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε εμπορευματοκιβώτια από εκρηκτικά που είχαν κατασχεθεί το 2009 από το πλοίο Μόντσιερσκοκ και φυλάσσονταν στην ναυτική βάση. Αμέσως μετά την φωτιά σημειώθηκε η έκρηξη, που άφησε πίσω της 13 νεκρούς και 62 τραυματίες.

Η ανείπωτη τραγωδία πέραν από τις ανθρώπινες απώλειες προκάλεσε και τεράστια καταστροφή στον μεγαλύτερο ηλεκτροπαραγωγό σταθμό του νησιού στο Βασιλικό με αποτέλεσμα τις συνεχείς διακοπές ρεύματος.

Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μνήμης και τιμής στο Μαρί ενώ ομάδα από τους «Εθελοντές Μνήμης 11ης Ιουλίου 2011» διανυκτέρευσε έξω από τη Ναυτική Βάση μέχρι τις 05.50, την ώρα δηλαδή που σημειώθηκε η φονική έκρηξη.

Στις εννέα το πρωί θα τελεστεί τρισάγιο στη ναυτική βάση στη μνήμη των πεσόντων. Πορεία και συγκέντρωση έξω από το Προεδρικό είναι προγραμματισμένη για απόψε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ