2012-07-10 09:10:14
Φωτογραφία για Follow us on Facebook Subscribe to our RSS feed ΕΙΔΗΣΕΙΣ  »  Κατεχομενα  »  ΚΥΠΡΟΣ Γεώτρηση βόρεια της Μόρφου από την ΤΡΑΟ ανακοίνωσε ο ”υπουργός” ενέργειας
Νέα άδεια στην Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου (ΤΡΑΟ) για γεώτρηση βόρεια της Μόρφου έδωσε η ψευδοκυβέρνηση, σύμφωνα με τον «υπουργό» οικονομίας και ενέργειας, Σουνάτ Ατούν.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ατούν υπενθυμίζει ότι μεταξύ του «υπουργείου» του και της ΤΡΑΟ έχει υπογραφεί συμφωνία στις 2 Νοεμβρίου 2011 για γεωτρήσεις σε οκτώ συνολικά σημεία. Η τουρκική εταιρεία, πρόσθεσε, άρχισε τις γεωτρήσεις στην κατεχόμενη Σύγκραση με την «τουρκική πατρίδα 1» (Turkyurdu 1) στις 26 του περασμένου Απριλίου που έχει φτάσει σε βάθος 2250 μέτρων.

Τα δεδομένα που θα ληφθούν από τη συγκεκριμένη γεώτρηση στη Σύγκραση, συνέχισε, θα δώσουν τεχνικές πληροφορίες για την περιοχή της Μεσαορίας ενώ θα βοηθήσουν στην αξιολόγηση των δεδομένων που συγκεντρώθηκαν και θα συγκεντρωθούν αυτόν τον χρόνο και τα επόμενα από τις σεισμικές έρευνες, με στόχο να μετατραπεί η περιοχή σε μια πηγή (ενέργειας).

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ο κ. Ατούν, εντός των ορίων του ψευδοκράτους θα ξεκινήσουν στο τέλος του χρόνου σεισμικές έρευνες μεγάλης κλίμακας, λέγοντας ότι η άδεια για τη νέα γεώτρηση στην κατεχόμενη Μόρφου δόθηκε με στόχο να έχουν κάποια αποτελέσματα σε αναμενόμενο επίπεδο και πληροφορίες για την γεωλογική δομή των κατεχομένων.

http://www.onlycy.com/1
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ