2012-07-06 23:36:07
Φωτογραφία για Digea: Mετάβαση στην ψηφιακή εποχή
Σημαντικό άλμα στην τηλεοπτική εμπειρία για τους τηλεθεατές αποτελεί η αναβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος και η εκπομπή του αποκλειστικά με ψηφιακό τρόπο από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιουλίου.

Εν όψει της μετάβασης αυτής, η οποία εκτιμάται ότι θα επηρεάσει άμεσα περισσότερα από 2 εκατομμύρια τηλεθεατές του Λεκανοπεδίου, ο γενικός διευθυντής της Digea, Γιώργος Μαθιός, παρέθεσε χθες συνέντευξη Τύπου, αναλύοντας τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα της μετάβασης αυτής.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαθιός, η πολιτεία δεν βοηθά στην ενημέρωση στο βαθμό που θα έπρεπε και η εταιρεία κινείται σχεδόν μόνη της για την ενημέρωση των πολιτών.

Σήμερα ανά την Ελλάδα, υπάρχουν 10 κέντρα εκπομπής, τα οποία καλύπτουν το 68% του πληθυσμού και ουσιαστικά τα σημεία στα οποία υπάρχει μεγάλη πληθυσμιακή συγκέντρωση. Δεδομένου αυτού καλύπτονται οι περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, των Πατρών, της Θεσσαλίας, του Κορινθιακού Κόλπου, καθώς και της Θράκης, μέρος των Κυκλάδων και των Ιονίων Νήσων, αλλά και η πόλη της Ρόδου μέσω του κέντρου εκπομπής Μόντε Σμιθ, το οποίο ουσιαστικά κατοχυρώνει τις συχνότητες έναντι της Τουρκίας στην περιοχή.


Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, θα πρέπει να καλυφθούν ανά την Ελλάδα, 23 κέντρα εκπομπής, μέχρι την πλήρη μετάβαση στην ψηφιακή εκπομπή, η οποία αναμένεται να γίνει στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Επισημαίνεται ότι η αναλογική εκπομπή θα διακοπεί μόνο από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, ενώ το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά. Ως εκ τούτου αν κάποιος επιθυμεί να συνεχίσει να βλέπει αναλογικά μπορεί να στρέψει την κεραία του στο κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Digea, εκτιμάται ότι από τον Υμηττό, βλέπει τηλεόραση το 66% των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, ένα 4% λαμβάνει το σήμα από την Αίγινα, ενώ το 30% λαμβάνει το τηλεοπτικό σήμα από την Πάρνηθα.

Διευκρινίζεται ότι το σύνολο του τηλεοπτικού κοινού είναι 4,5 εκατομμύρια κάτοικοι (1,6 εκατ. νοικοκυριά). Από το ποσοστό των κατοίκων που επηρεάζεται το 86% θα μπορούσε να επιλέξει αν θα λαμβάνει το σήμα ψηφιακά ή αναλογικά.

naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ