2012-07-01 08:30:05
Φωτογραφία για Εκατομμύρια χρόνια παλαιότερη η εμφάνιση των ζώων
Καναδοί επιστήμονες ανακάλυψαν ίχνη πρωτόγονων ζώων που έζησαν πριν από 585 εκατομμύρια χρόνια, γεγονός που μεταθέτει κατά 30 εκατ. χρόνια πιο πίσω στο παρελθόν την ημερομηνία εμφάνισης των ζωικών οργανισμών. Πριν την ανακάλυψη, η αρχαιότερη γνωστή μορφή ζωής είχε βρεθεί στη Ρωσία και ήταν ηλικίας 555 εκατ. ετών.

Οι ερευνητές του Τμήματος Γεωεπιστημών του πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Science", ανακάλυψαν στην Ουρουγουάη, σε ιζήματα από φερτές ύλες, απολιθωμένα αποτυπώματα από ζώα μήκους ενός εκατοστού, που έμοιαζαν με γυμνοσάλιαγκες, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το πρωτόγονο ζώο διακρίνεται από άλλες απλές έμβιες μορφές εκείνης της εποχής, καθώς είχε ήδη αναπτύξει μία ξεχωριστή συμμετρία στο σώμα του, με το πάνω μέρος του να διακρίνεται από το κάτω, ενώ άφηνε και διακριτά ίχνη, καθώς εκινείτο στο βυθό των ρηχών θαλασσών.

Το ζώο, που εκτιμάται ότι τρεφόταν με οργανικές ύλες από τον ωκεανό, είχε μαλακό σώμα, γι' αυτό δεν έχουν διασωθεί απολιθώματα του ίδιου, παρά μόνο των ιχνών που άφηνε με την κίνησή του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τελεφερίκ....κάμπριο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τελεφερίκ....κάμπριο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ