2012-06-19 18:58:04
Φωτογραφία για Εκδηλώσεις από το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών
από το Γραφείο Τύπου

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών «ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις... σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και Δήμων του Νομού Αττικής. Αναλυτικότερα :

· Πλατεία Μοναστηρακίου, 26 Ιουνίου 2012, από τις 19:00 έως τις 22:00: Διαδραστικά happenings, παντομιμικά και μουσικά δρώμενα με θέμα την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ από ομάδες μελών των Θεραπευτικών Κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Στο χώρο θα λειτουργήσει καφενείο ενημέρωσης για χρήστες και για το ευρύτερο κοινό ενώ παράλληλα θα γίνεται διανομή έντυπου υλικού από μέλη του Προγράμματος και εθελοντές.

· Δημαρχείο Καλυβίων του Δήμου Σαρωνικού, 23 Ιουνίου 2012, στις 20:00 : Θεατρική παράσταση "Το μεγάλο μας Τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη από ομάδες μελών του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης Πρωινού και Βραδινού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στο Δήμο Σαρωνικού. Σε συνεργασία με το Δήμο Σαρωνικού.


· Ανοικτό θέατρο Άλσους Βεΐκου του Δήμου Γαλατσίου, 25 Ιουνίου 2012, στις 21.30 : Συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργανώνει η «Δράση για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα Ζωής» για την υποστήριξη των ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, με παρουσίαση χορευτικής παράστασης με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από την ομάδα χορού και την ομάδα μουσικής του Πολιτιστικού Στεκιού ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ανήκει στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. Λειτουργεί στην πλατεία Αμερικής και είναι πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης. Οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν, δε χορηγούνται φαρμακευτικές ή υποκατάστατες ουσίες και δεν υπάρχουν λίστες αναμονής. Απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών άνω των 21 ετών, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς και στις οικογένειές τους.

Η θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ εστιάζει στην ψυχική απεξάρτηση, στην εκπαίδευση και κατάρτιση, στην εργασιακή ένταξη και εξέλιξη, στην δημιουργική διαχείριση του ελεύθερου χρόνου και στην υποστήριξη της οικογένειας. Η συνεχής αλληλεπίδραση με το κοινωνικό περιβάλλον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπευτικής πρότασης, προάγοντας τη δημιουργική εμπλοκή του κοινωνικού συνόλου στο πρόβλημα της εξάρτησης .

Οι χρήστες ουσιών μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Συμβουλευτικού Σταθμού (Φυλής 217, Αθήνα) 210 8626761.

Οι γονείς και οι συγγενείς των εξαρτημένων μπορούν να απευθύνονται για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης (3ης Σεπτεμβρίου 176, Αθήνα) 210 8612604.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ