2012-06-05 22:16:04
Φωτογραφία για Ναυάγησε το Debate με πολλές δηλώσεις
 Οι διαφωνίες για τις λεπτομέρειες πνίγουν το ντιμπέιτ Σαμαρά-Τσίπρα, παρά τις πληροφορίες για κατ’ αρχήν συμφωνία Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, για διεξαγωγή του στις 11 Ιουνίου. Συγγρού και Κουμνδούρου τσακώνονται από το μεσημέρι.

Το μεσημέρι, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, με την οποία πρότεινε δύο ντιμπέιτ -ένα με Τσίπρα και Σαμαρά και ένα με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών (πλην Μιχαλολιάκου)- και με .... την Έλλη Στάη και τον Νίκο Χατζηνικολάου να υποβάλλουν τις ερωτήσεις.

Το όνομα της δημοσιογράφου της δημόσιας τηλεόρασης έδωσε την αφορμή στη Νέα Δημοκρατία να κατηγορήσει το κόμμα της Αριστεράς ότι αθέτησε τα συμφωνηθέντα, καθώς και ότι δυναμιτίζει την κατηγορία. Στην αρχή αντέδρασε με διαρροές και στη συνέχεια η Συγγρού τοποθετήθηκε και επισήμως, με ανακοίνωση του Γ. Μιχελάκη, η οποία αποτελεί και τη σφοδρότερη έως σήμερα επίθεση της Ν.Δ> στον ΣΥΡΙΖΑ.


«Είναι πλέον φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή κανενός ντιμπέιτ», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, τα δύο κόμματα είχαν συμφωνήσει ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου θα ήταν ο δημοσιογράφος «που με την αντικειμενικότητα, το κύρος και την εμπειρία του» θα συντόνισε την «τηλεμαχία».

Ο Γ. Μιχελάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά ότι δεν θέλει ντιμπέιτ για να μη χρειαστεί να αιτιολογήσει «τις θέσεις του για την στήριξή του από το λόμπι της δραχμής, την υπόθαλψη της τρομοκρατίας, την ελληνοποίηση εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, την έξοδό μας από το ΝΑΤΟ, τις πορείες της Νεολαίας του στα Σκόπια με στόχο να τους δοθεί το όνομα ‘Μακεδονία’, και της μόνιμης συνηγορίας του υπέρ του παρεμπορίου και των κουκουλοφόρων που καταστρέφουν τα κέντρα των Ελληνικών πόλεων».

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι και στο εσωτερικό της Ν.Δ. αρκετά στελέχη εξέφραζαν αμφιβολίες για τη σκοπιμότητα διεξαγωγής του debate, κυρίως λόγω της προφανούς άνεσης του Αλέξη Τσίπρα στο φακό αλλά και της σύγκρισης μεταξύ «παλαιού» και «νέου» που, ενδεχομένως, θα κατέληγε υπέρ του προέδρου του Συνασπισμού.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπήρχε συμφωνία, έκθετη η Ν.Δ.

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε θρασύδειλη την πολιτική στάση της Συγγρού, συμπληρώνοντας ότι την εκθέτει ανεπανόρθωτα. Η Κουμουνδούρου υποστήριξε ότι δεν υπήρχε συμφωνία, «αφού η ΝΔ κατ’ εξακολούθηση έψαχνε για προσχήματα και κρυβόταν, αναβάλλοντας τις επαφές μεταξύ των εκπροσώπων τύπων των κομμάτων, ενώ παράλληλα διέρρεε ψευδώς ότι η συμφωνία είχε κλείσει». Ανέφερε ότι οι σημερινές επαφές έδειξαν ότι ο Αντ. Σαμαράς φοβόταν και δεν μπορεί να αντέξει τον διάλογο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τις θέσεις του για διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ «στο πλαίσιο ενός ανοιχτού και ζωντανού διαλόγου, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι δύο παράλληλους μονολόγους» και ζητούν «συγκεκριμένη απάντηση και όχι υβρεολόγια» από τη Ν.Δ.

Ανταπαντώντας, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος και διευθυντής του γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Μουρούτης, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψεύδεται ασύστολα. «Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για debate μεταξύ των δύο αρχηγών, με τους κανόνες που συμφωνήθηκαν, εξακολουθεί να ισχύει.Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα», κατέληξε στη δήλωσή του.

«Τα περί συμφωνίας, όταν η ΝΔ διαφωνεί με την πρότασή μας, βρίσκονται μόνο στο μυαλό των συνεργατών του κ. Σαμαρά και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα», επέμεινε ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς και ανέφερε:

«Αντιμετωπίσαμε με ψυχραιμία τις συστηματικές διαρροές της Συγγρού ότι δήθεν είχαμε συμφωνήσει στο μοντέλο του ντιμπέιτ του 2009. Αποδεχτήκαμε, χωρίς να ζητήσουμε εξηγήσεις από τη ΝΔ, τη μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του ντιμπέιτ από την Πέμπτη 7 Ιουνίου τη Δευτέρα 11 Ιουνίου. Με τη σημερινή μας ανακοίνωση ξεκαθαρίζουμε δημόσια τις θέσεις μας για τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ. Η ΝΔ έχει κάθε δυνατότητα να εξηγήσει, δημοσίως πλέον και όχι με διαρροές, σε ποια σημεία συμφωνεί και με ποια διαφωνεί».
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΘΑΙΝΩ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ…
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΕΘΑΙΝΩ ΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ