2012-06-01 18:32:15
Φωτογραφία για Παπακωνσταντίνου: Ε, όχι και «χαλασμένο κεμπάπ» η Ελλάδα, κύριε του BBC
Η Ευρωζώνη μπορεί «να ξεράσει την Ελλάδα σαν χαλασμένο κεμπάπ»! Το είπε ο Άγγλος δημοσιογράφος του BBC Τζέρεμι Πάξμαν και «έγινε Τούρκος» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τον οποίο ουδέποτε είδαμε τόσο δυναμικό, όταν ασκούσε καθήκοντα υπουργού Οικονομικών Όλα αυτά, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του «Έθνους», συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης, στη δημοφιλή εκπομπή του BBC «Newsnight», με παρουσιαστή – οικοδεσπότη τον Τζέρεμι Πάξμαν.. Προσκεκλημένοι στην εκπομπή ήταν, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν και ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Η συζήτηση, αναφέρει το iefimerida.gr, περιστρεφόταν γύρω από τα διάφορα σενάρια για την Ελλάδα και το ευρώ, όταν ο κ. Πάξμαν, διάσημος για το επιθετικό στιλ με το οποίο συνήθως «διεκπεραιώνει» τις εκπομπές του, φαντάστηκε τη χώρα ως … έμεσμα που βγαίνει από το στόμα της Ευρωζώνης. Σαν «χαλασμένο κεμπάπ», όπως είπε, επιθυμώντας προφανώς να προσδώσει μια ανατολίτικη χροιά στην … πρόβλεψή του.

Τότε ο κ. Παπακωνσταντίνου, οργισμένος, χαρακτήρισε «προσβλητική» και «απρεπή» την παρομοίωση της Ελλάδας με «χαλασμένο κεμπάπ». Τόνισε ο πρώην υπουργός: «Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε κρίση και χρειάζεται σεβασμός στον ελληνικό λαό, που περνάει δύσκολες ώρες».
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ