2012-05-31 03:31:03
Φωτογραφία για Ζημιές - μαμούθ για την Εθνική
Στα 537 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι λειτουργικές ζημίες του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας το πρώτο τρίμηνο του 2012, λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων από χρηματοοικονομικές πράξεις στην Ελλάδα και της αύξησης των προβλέψεων του Ομίλου κατά 47% σε ετήσια βάση Την ίδια ώρα, μειωμένες κατά 7% σε επίπεδο ομίλου σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 είναι οι λειτουργικές δαπάνες. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται σύμφωνα με την ΕΤΕ κυρίως στη δραστικής περιστολή των λειτουργικών δαπανών σε Ελλάδα και Ν.Α. Ευρώπη, κατά 9% και 11% αντίστοιχα σε ετήσια βάση, αλλά και στη συγκράτηση της αύξησης των λειτουργικών δαπανών στην Τουρκία παρά τον υψηλό πληθωρισμό.

Παράλληλα, κατά 2,3 δισ. ευρώ μειώθηκαν οι καταθέσεις στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο. Όπως σημειώνει πάντως η τράπεζα στη διάρκεια των δύο μηνών που

μεσολάβησαν έκτοτε και «παρά την αυξημένη αβεβαιότητα μετά τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου», οι εκροές των καταθέσεων ανήλθαν σε 1,3 δισ. ευρώ και «ήταν απολύτως διαχειρίσιμες».


Ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις του Ομίλου διαμορφώθηκε στα επίπεδα του 111%, και στην Ελλάδα στο 105% στο τέλος του α΄ τριμήνου του 2012 παρά τη μείωση των καταθέσεων στην Ελλάδα κατά περίπου 30% σωρευτικά από τα τέλη του 2009.

Οσον αφορά στο ύψος των δανείων σε καθυστέρηση του Ομίλου ως προς το σύνολο των χορηγήσεων, αυτό διαμορφώθηκε στο 14% του συνολικού χαρτοφυλακίου.

Σημειώνεται ότι στα 125 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Finansbank το α’ τρίμηνο του έτους, παρουσιάζοντας μείωση κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Θετικές επιδόσεις επιτεύχθηκαν και στο σκέλος των καταθέσεων σε ετήσια βάση σαν αποτέλεσμα της στρατηγικής της τράπεζας να διευρύνει την καταθετική της βάση, καταγράφοντας αύξηση 19% έναντι του α’ τριμήνου του 2011.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ