2012-05-30 09:29:30
Φωτογραφία για Ερείπια, θρήνος και 8.000 άστεγοι στην Ιταλία
Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τα ερείπια μετά τον σεισμό που έπληξε την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια της βορειοανατολικής Ιταλίας και στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους. Οι μεγαλύτερες ζημιές, έχουν σημειωθεί σε έξι δήμους των περιφερειών της Μόντενα, Μπολόνια και Φερράρα.

Δεκαεπτά νεκρούς θρηνεί συνολικά η Ιταλία μετά το δεύτερο σεισμό σε λίγες ημέρες. Άλλα δέκα άτομα είναι αγνοούμενα λένε οι Αρχές που συνεχίζουν τις έρευνες στη Μεντόλα όπου τέσσερις εργάτες παγιδεύτηκαν στα ερείπια εργοστασίου που κατέρρευσε· τρεις ανασύρθηκαν νεκροί και άλλος ένα είναι αγνοούμενος. Πάνω από 100 ήταν οι μετασεισμοί τις επόμενες ημέρες –τρεις ξεπέρασαν τους πέντε βαθμούς– χωρίς να αποκλείονται νέες ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις.

Η διεθνής κοινότητα έχει εκφράσει τη λύπη και την αλληλεγγύη της προς τη χώρα. Χτες ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε με ανακοίνωσή του τη «φιλία» της Γαλλίας.


«Εξ ονόματος ολόκληρου του έθνους, εκφράζω στον ιταλικό λαό την αλληλεγγύη και τη φιλία μου»,δηλώνει ο Ολάντ, αναφέροντας τη «βαθιά του συγκίνηση».

«Είναι μια περιοχή που έχει ήδη δοκιμαστεί εδώ και μερικές ημέρες, που και πάλι πλήττεται σοβαρά», δηλώνει ο πρόεδρος, αναφερόμενος στο σεισμό της 20ης Μαΐου που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε έξι άτομα και προκάλεσε τον εκτοπισμό χιλιάδων ανθρώπων στην ίδια περιοχή, την Εμίλια-Ρομάνια.

«Θέλω να εκφράσω στα θύματα και τις οικογένειές τους, τη βαθύτατη συμπάθειά μου, και τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των δέκα ατόμων που έχασαν τη ζωή τους», γράφει ο κ. Ολάντ.

«Η Γαλλία είναι στη διάθεση των ιταλικών αρχών για να τους προσφέρει κάθε ανθρώπινη και υλικοτεχνική βοήθεια που θα μπορούσε να τους είναι χρήσιμη στην περίπτωση αυτή», προσθέτει ο αρχηγός του κράτους.
24wro
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ